part i
. p. 278.
Adult Male. Plate CXX. Fig. 1.
Bill rather long, broad and depressed at the base, compressed towards the tip, acute; upper mandible with the dorsal line slightly arched, the sides convex, the edges sharp, the tip declinate; lower mandible straight, the back convex, the edges sharp. The general proportions are rather slender, the eyes large. Feet short, rather slender; tarsus shorter than the middle toe, compressed anteriorly scutellate, sharp behind; toes slender, free; claws small, weak, slightly arched, acute.
Plumage blended, soft, glossy; feathers of the head elongated and erectile. Basirostral bristles long. Wings of ordinary length, the third and fourth quills longest. Tail rather long, emarginate.
Bill and feet black. Iris brown. The general colour of the plumage is dull olive green, darker on the head; the quills and tail dusky, the larger coverts and inner secondaries edged with pale brown; the outer tail feathers whitish on their outer edge towards the base. The lower parts in general are brownish white, the sides dusky.
Length 7 inches, extent of wings 9½; bill along the ridge 6/12, along the edge 10/12; tarsus ¾.
Adult Female. Plate CXX. Fig. 2.
The Female resembles the Male, being only a little lighter on the sides of the neck.
THE COTTON PLANT.
GOSSYPIUM HERBACEUM, _Linn._ Syst. Nat. vol. ii. p. 462. —MONADELPHIA POLYANDRIA, _Linn._ MALVACEÆ, _Juss._
See vol. i. p. 359.
THE SQUATTERS OF THE MISSISSIPPI.
Although every European traveller who has glided down the Mississippi, at the rate of ten miles an hour, has told his tale of the Squatters, yet none has given any other account of them than that they are "a sallow, sickly-looking sort of miserable beings," living in swamps, and subsisting on pig-nuts, Indian corn, and bear's flesh. It is obvious, however, that none but a person acquainted with their history, manners, and condition, can give any real information respecting them.
The individuals who become squatters, choose that sort of life of their own free will. They mostly remove from other parts of the United States, after finding that land has become too high in price, and they are persons who, having a family of strong and hardy children, are anxious to enable them to provide for themselves. They have heard from good authorities, that the country extending along the great streams of the West, is of all parts of the Union the richest in its soil, the growth of its timber, and the abundance of its game; that, besides, the Mississippi is the great road to and from all the markets in the world; and that every vessel borne by its waters, affords to settlers some chance of selling their commodities, or of exchanging them for others. To these recommendations is added another, of even greater weight with persons of the above denomination, namely, the prospect of being able to settle on land, and perhaps to hold it for a number of years, without purchase, rent or tax of any kind. How many thousands of individuals in all parts of the globe would gladly try their fortune with such prospects, I leave to you, reader, to determine.
As I am not disposed too highly to colour the picture which I am about to submit to your inspection, instead of pitching on individuals who have removed from our eastern boundaries, and of whom certainly there are a good number, I shall introduce to you the members of a family from Virginia, first giving you an idea of their condition in that country, previous to their migration to the west. The land which they and their ancestors have possessed for a hundred years, having been constantly forced to produce crops of one kind or other, is now completely worn out. It exhibits only a superficial layer of red clay, cut up by deep ravines, through which much of the soil has been conveyed to some more fortunate neighbour, residing in a yet rich and beautiful valley. Their strenuous efforts to render it productive have failed. They dispose of every thing too cumbrous or expensive for them to remove, retaining only a few horses, a servant or two, and such implements of husbandry and other articles as may be necessary on their journey, or useful when they arrive at the spot of their choice.
I think I see them at this moment harnessing their horses, and attaching them to their waggons, which are already filled with bedding, provisions, and the younger children, while on their outside are fastened spinning-wheels and looms, and a bucket filled with tar and tallow swings between the hind wheels. Several axes are secured to the bolster, and the feeding trough of the horses contains pots, kettles, and pans. The servant, now become a driver, rides the near saddled horse, the wife is mounted on another, the worthy husband shoulders his gun, and his sons, clad in plain substantial homespun, drive the cattle a-head, and lead the procession, followed by the hounds and other dogs. Their day's journey is short and not agreeable:—the cattle, stubborn or wild, frequently leave the road for the woods, giving the travellers much trouble; the harness of the horses here and there gives way, and needs immediate repair; a basket, which has accidentally dropped, must be gone after, for nothing that they have can be spared; the roads are bad, and now and then all hands are called to push on the waggon, or prevent it from upsetting. Yet by sun-set they have proceeded perhaps twenty miles. Rather fatigued, all assemble round the fire, which has been lighted, supper is prepared, and a camp being erected, there they pass the night.
Days and weeks, nay months, of unremitting toil, pass before they gain the end of their journey. They have crossed both the Carolinas, Georgia, and Alabama. They have been travelling from the beginning of May to that of September, and with heavy hearts they traverse the State of Mississippi. But now, arrived on the banks of the broad stream, they gaze in amazement on the dark deep woods around them. Boats of various kinds they see gliding downwards with the current, while others slowly ascend against it. A few inquiries are made at the nearest dwelling, and, assisted by the inhabitants with their boats and canoes, they at once cross the Mississippi, and select their place of habitation.
The exhalations arising from the swamps and morasses around them, have a powerful effect on these new settlers, but all are intent on preparing for the winter. A small patch of ground is cleared by the axe and the fire, a temporary cabin is erected, to each of the cattle is attached a jingling-bell before it is let loose into the neighbouring canebrake, and the horses remain about the house, where they find sufficient food at that season. The first trading boat that stops at their landing, enables them to provide themselves with some flour, fish-hooks, and ammunition, as well as other commodities. The looms are mounted, the spinning-wheels soon furnish some yarn, and in a few weeks the family throw off their ragged clothes, and array themselves in suits adapted to the climate. The father and sons meanwhile have sown turnips and other vegetables; and from some Kentucky flat boat, a supply of live poultry has been procured.
October tinges the leaves of the forest, the morning dews are heavy, the days hot, the nights chill, and the unacclimated family in a few days are attacked with ague. The lingering disease almost prostrates their whole faculties, and one seeing them at such a period might well call them sallow and sickly. Fortunately the unhealthy season soon passes over, and the hoarfrosts make their appearance. Gradually each individual recovers strength. The largest ash trees are felled; their trunks are cut, split, and corded in front of the building; a large fire is lighted under night on the edge of the water, and soon a steamer calls to purchase the wood, and thus add to their comforts during the winter.
This first fruit of their industry imparts new courage to them; their exertions multiply, and when spring returns, the place has a cheerful look. Venison, bear's-flesh, wild turkeys, ducks, and geese, with now and then some fish, have served to keep up their strength, and now their enlarged field is planted with corn, potatoes, and pumpkins. Their stock of cattle, too, has augmented; the steamer, which now stops there as if by preference, buys a calf or a pig, together with the whole of their wood. Their store of provisions is renewed, and brighter rays of hope enliven their spirits.
Who is he of the settlers on the Mississippi that cannot realise some profit? Truly none who is industrious. When the autumnal months return, all are better prepared to encounter the ague, which then prevails. Substantial food, suitable clothing, and abundant firing, repel its attacks; and before another twelvemonth has elapsed, the family is naturalized.
The sons have by this time discovered a swamp covered with excellent timber, and as they have seen many great rafts of saw logs, bound for the mills of New Orleans, floating past their dwelling, they resolve to try the success of a little enterprise. Their industry and prudence have already enhanced their credit. A few cross-saws are purchased, and some broad-wheeled "carry-logs" are made by themselves. Log after log is hauled to the bank of the river, and in a short time their first raft is made on the shore, and loaded with cord-wood. When the next freshet sets it afloat, it is secured by long grape-vines or cables, until the proper time being arrived, the husband and sons embark on it, and float down the mighty stream.
After encountering many difficulties, they arrive in safety at New Orleans where they dispose of their stock, the money obtained for which may be said to be all profit, supply themselves with such articles as may add to their convenience or comfort, and with light hearts, procure a passage on the upper deck of a steamer, at a very cheap rate, on account of the benefit of their labour in taking in wood or otherwise.
And now the vessel approaches their home. See the joyous mother and daughters as they stand on the bank! A store of vegetables lies around them, a large tub of fresh milk is at their feet, and in their hands are plates filled with rolls of butter. As the steamer stops, three broad straw-hats are waved from its upper deck; and soon, husband and wife, brothers and sisters, are in each other's embrace. The boat carries off the provisions, for which value has been left, and as the captain issues his orders for putting on the steam, the happy family enter their humble dwelling. The husband gives his bag of dollars to the wife, while the sons present some token of affection to their sisters. Surely, at such a moment, the Squatters are richly repaid for all their labours.
Every successive year has increased their savings. They now possess a large stock of horses, cows, and hogs, with abundance of provisions, and domestic comfort of every kind. The daughters have been married to the sons of neighbouring Squatters, and have gained sisters to themselves by the marriage of their brothers. The government secures to the family the lands, on which, twenty years before, they settled in poverty and sickness. Larger buildings are erected on piles, secure from the inundations; where a single cabin once stood, a neat village is now to be seen; warehouses, stores, and work-shops increase the importance of the place. The Squatters live respected, and in due time die regretted, by all who knew them.
Thus are the vast frontiers of our country peopled, and thus does cultivation, year after year, extend over the western wilds. Time will no doubt be, when the great valley of the Mississippi, still covered with primeval forests, interspersed with swamps, will smile with corn-fields and orchards, while crowded cities will rise at intervals along its banks, and enlightened nations will rejoice in the bounties of Providence.
THE SNOWY OWL.
_STRIX NYCTEA._
PLATE CXXI. MALE AND FEMALE.
This beautiful bird is merely a winter visitor of the United States, where it is seldom seen before the month of November, and whence it retires as early as the beginning of February. It wanders at times along the sea coast, as far as Georgia. I have occasionally seen it in the lower parts of Kentucky, and in the State of Ohio. It is more frequently met with in Pennsylvania and the Jerseys; but in Massachusetts and Maine it is far more abundant than in any other parts of the Union.
The Snowy Owl hunts during the day, as well as in the dusk. Its flight is firm and protracted, although smooth and noiseless. It passes swiftly over its hunting ground, seizes its prey by instantaneously falling on it, and generally devours it on the spot. When the objects of its pursuit are on wing, such as ducks, grouse, or pigeons, it gains upon them by urging its speed, and strikes them somewhat in the manner of the Peregrine Falcon. It is fond of the neighbourhood of rivers and small streams, having in their course cataracts or shallow rapids, on the borders of which it seizes on fishes, in the manner of our wild cat. It also watches the traps set for musk-rats, and devours the animals caught in them. Its usual food, while it remains with us, consists of hares, squirrels, rats, and fishes, portions of all of which I have found in its stomach. In several fine specimens which I examined immediately after being killed, I found the stomach to be extremely thin, soft, and capable of great extension. In one of them I found the whole of a large house-rat, in pieces of considerable size, the head and the tail almost entire. This bird was very fat, and its intestines, which were thin, and so small as not to exceed a fourth of an inch in diameter, measured 4½ feet in length.
When skinned, the body of the Snowy Owl appears at first sight compact and very muscular, for the breast is large, as are the thighs and legs, these parts being covered with much flesh of a fine and delicate appearance, very much resembling that of a chicken, and not indelicate eating, but the thorax is very narrow for so large a bird. The keel of the breast-bone is fully an inch deep at its junction with the fourchette, which is wide. The heart and liver are large; the œsophagus is extremely wide, enabling the bird to swallow very large portions of its food at once. The skin may be drawn over the head without any difficulty, and from the body with ease. The male weighs 4 lb., the female 4¾ lb. avoirdupois.
The observations which I have made induce me to believe that the pure and rich light-yellowish whiteness of this species belongs to both sexes after a certain age. I have shot specimens which were, as I thought, so young as to be nearly of a uniform light-brown tint, and which puzzled me for several years, as I had at first conceived them to be of a different species. This, indeed, led me to think that, when young, these birds are brown. Others were more or less marked with broad transverse lines of deep brown or black; but I have seen specimens of both sexes perfectly free from spots, excepting on the occiput, where I have never missed them.
Some twenty years passed; and, during that time, scarcely was there a winter which did not bring several of these hardy natives of the north to the Falls of the Ohio at Louisville. At the break of day, one morning, when I lay hidden in a pile of floated logs, at the Falls of the Ohio, waiting for a shot at some wild geese, I had an opportunity of seeing this Owl secure fish in the following manner:—While watching for their prey on the borders of the "pots," they invariably lay flat on the rock, with the body placed lengthwise along the border of the hole, the head also laid down, but turned towards the water. One might have supposed the bird sound asleep, as it would remain in the same position until a good opportunity of securing a fish occurred, which I believe was never missed; for, as the latter unwittingly rose to the surface, near the edge, that instant the Owl thrust out the foot next the water, and, with the quickness of lightning, seized it, and drew it out. The Owl then removed to the distance of a few yards, devoured its prey, and returned to the same hole; or, if it had not perceived any more fish, flew only a few yards over the many pots there, marked a likely one, and alighted at a little distance from it. It then squatted, moved slowly towards the edge, and lay as before watching for an opportunity. Whenever a fish of any size was hooked, as I may say, the Owl struck the other foot also into it, and flew off with it to a considerable distance. In two instances of this kind, I saw the bird carry its prey across the Western or Indiana Shute, into the woods, as if to be quite out of harm's way. I never heard it utter a single note on such occasions, even when two birds joined in the repast, which was frequently the case, when the fish that had been caught was of a large size. At sun-rise, or shortly after, the Owls flew to the woods, and I did not see them until the next morning, when, after witnessing the same feats, I watched an opportunity, and killed both at one shot.
An old hunter, now residing in Maine, told me that one winter he lost so many musk-rats by the owls, that he resolved to destroy them. To effect this, without loss of ammunition, a great object to him, he placed musk-rats caught in the traps usually employed for the purpose, in a prominent spot, and in the centre of a larger trap. He said he seldom failed, and in this manner considerably "thinned the thieves," before the season was over. He found, however, more of the Great Grey Owl, _Strix cinerea_, than of the Snowy Owl. The latter he thought was much more cunning than the former.
In the course of a winter spent at Boston, I had some superb specimens of the Snowy Owl brought to me, one of which, a male, was alive, having only been touched in the wing. He stood upright, keeping his feathers close, but would not suffer me to approach him. His fine eyes watched every movement I made, and if I pretended to walk round him, the instant his head had turned as far as he could still see me, he would open his wings, and with large hops get to a corner of the room, when he would turn towards me, and again watch my approach. This bird had been procured on one of the sea-islands off Boston, by a gunner in my employ, who, after following it from one rock to another, with difficulty wounded it. In the course of the same winter, I saw one sailing high over the bay along with a number of gulls, which appeared to dislike his company, and chased it at a respectful distance, the owl seeming to pay no regard to them.
Several individuals have been procured near Charleston, in South Carolina, one on James' Island, another, now in the Charleston Museum, on Clarkson's plantation. A fine one was shot at Columbia, the seat of government for the State of that name, from the chimney of one of the largest houses in that town, and was beautifully preserved by Professor Gibbes of the Columbia College. I once met with one while walking with a friend near Louisville in Kentucky, in the middle of the day. It was perched on a broken stump of a tree in the centre of a large field; and, on seeing us, flew off, sailed round the field, and alighted again on the same spot. It evinced much impatience and apprehension, opening its wings several times as if intending to fly off; but, with some care, it was approached and shot. It proved to be a fine old female, the plumage of which was almost pure white. I have heard of individuals having been seen as far down the Mississippi as the town of Memphis. Some Indians assured me that they had shot one at the mouth of the Red River; and, while on the Arkansas River, I was frequently told of a large White Owl that had been seen there during winter.
So much has been said to me of its breeding in the northern parts of the State of Maine, that this may possibly be correct. In Nova Scotia they are abundant at the approach of winter; and Professor MACCULLOCH, of the University of Pictou, shewed me several beautiful specimens in his fine collection of North American Birds. Of its place and mode of breeding I know nothing; for, although every person to whom I spoke of this bird while in Labrador knew it, my party saw none there; and in Newfoundland we were equally unsuccessful in our search.
STRIX NYCTEA, _Linn._ Syst. Nat. vol. i. p. 132.—_Lath._ Index Ornith. vol. i. p. 57.—_Ch. Bonaparte_, Synops. of Birds of the United States, p. 36.—_Swains. and Richards._ Fauna Bor.- Americ. vol. i. p. 88.
SNOWY OWL, STRIX NYCTEA, _Wils._ Amer. Ornith. vol. iv. p. 53. pl. 32. fig. 1.—_Nuttall_, Manual, vol. i. p. 116.
Adult Male. Plate CXXI. Fig. 1.
Bill short, compressed, curved, acute, with a small cere at the base; upper mandible with its dorsal outline curved from the base, the edges sharp, the point trigonal, very acute, deflected; lower mandible with the edges sharp and inflected, the tip obtuse. Nostrils roundish, in the fore part of the cere, concealed by the recumbent bristles. Head very large, although proportionally smaller than in most other owls, as are the eyes and external ears. Body short. Legs of ordinary length; tarsus feathered, as are the toes, on which, however, are two scutella; claws curved, slender, rounded, extremely sharp.
The plumage is soft but compact above, blended beneath, and in general remarkable for its bulk and elasticity. The feet are thickly clothed with long shaggy feathers, and the eyes are surrounded by circles of bristly feathers with disunited barbs. Wings ample, the third quill longest; the secondaries very broad and rounded. Tail of moderate length, slightly rounded, of twelve very broad rounded feathers.
Bill and claws black. Iris bright yellow. The general colour of the plumage is white, the face, forehead, nape, fore neck, anterior part of the breast, abdomen, and rump, with the upper and lower tail-coverts, unspotted; the upper part of the head and the back marked with lunated umber brown spots, and the breast, sides, and thigh-coverts, with transverse curved lines of the same. Wing-coverts, wings, and tail, barred with transverse oblong dark-brown spots.
Length 21 inches, extent of wings 53; bill along the ridge 1-8/12, along the edge 2; tarsus 1-6/12, middle toe with the claw 2½.
Adult Female. Plate CXXI. Fig. 2.
The female is similar in external appearance, but much larger.
Length 26 inches, extent of wings 65.
Individuals of either sex vary according to age, the spots gradually disappearing the older the birds become, so that not unfrequently specimens of a uniform white may be found.
THE BLUE GROSBEAK.
_FRINGILLA CÆRULEA_, BONAP.
PLATE CXXII. MALE, FEMALE, AND YOUNG.
While the Cardinal Grosbeak enlivens the neighbourhood of our southern cities and villages, and frequents the lawn of the planter's habitation, the present species, shy and bashful, retires to the borders of the almost stagnant waters used as reservoirs for the purpose of irrigating the rice plantations. There, where the alligator, basking sluggishly on the miry pool, bellows forth its fearful cries, or in silence watches the timid deer, as it approaches to immerse its body in order to free it from the attacks of myriads of tormenting insects; where the watchful Heron stands erect, silent, and ready to strike its slippery prey, or leisurely and gracefully steps along the muddy margins; where baneful miasmata fill the sultry air, now imbued with a virus almost sufficient to prostrate all other beings save those whose nature enables them to remain in those damps;—there you meet with the Cærulean Grosbeak, timidly skipping from bush to bush, or over and amid the luxuriant rice, watchful even of the movements of the slave employed in cultivating the fertile soil. If the place is silent, and the weather calm, this cautious bird gradually ascends some high tree, from the top of which it pours forth its melting melodies, the female sitting the while on her eggs in her grassy nest, in some low sheltered bush hard by. Her mate now and then relieves her from her task, provides her with food while she sits, and again lulls her to repose by his song. One brood and again another are hatched, reared, and led forth to find for themselves the food so abundantly spread around them. Humbly and inconspicuously clad as the young birds are, most of them escape the talon of the watchful Hawk, or the fire of the mischief-loving gunner. The parents soon join them, and no sooner is their favourite rice gathered, than the whole fly off, and gradually wend their way to warmer climes.
Although this sweet songster spends the spring and summer in our Southern States, it must be considered as a rather scarce bird there. It seldom enters deep woods, but prefers such low grounds as I have described above, or the large and level abandoned fields covered with rank grasses and patches of low bushes. It arrives in the lower parts of Louisiana about the middle of March, the males appearing eight or ten days before the females, in small parties of five or six, when their common call-note, a single chuck, is frequently uttered to attract the females. They proceed through Alabama, Georgia, and the Carolinas, in all which districts they breed. Beyond this, however, few are to be met with. I never observed this species on the Mississippi farther up than the neighbourhood of Natchez; nor is it ever seen in Kentucky, or in any other part of the western country. Along the Atlantic coast, it is rarely found beyond the State of New Jersey.
It is remarkable that, although this bird seldom places its nest more than a few feet from the ground, it is fond of ascending to the tops of the tallest detached trees, to sing, during the spring and summer, rarely performing that pleasant duty among the low bushes which it usually inhabits.
One or two pairs of these birds generally take possession of a field, for the purpose of breeding, making choice of one little frequented by other birds. There, in the most secluded part, the Blue Grosbeak builds its nest, placing it in the upright fork of some small slender bush, or attaching it to the tall blades of a tuft of rank grass. It is composed of fine dried grasses, which are more carefully arranged towards the interior, and is lined with a few delicate fibrous roots, dried moss, or horse-hair. There are seldom more than four eggs, but two broods are raised in the season. When the first broods leave their parents, the young birds assemble in small flocks composed of a few families, and resort mostly to the rice fields, feeding on the grain when yet in its milky state, and until it is gathered. The parents join them with their second brood, and shortly after, or about the first days of September, they all depart southward.
In the summer of 1829, I accidentally met with a nest of these birds in the State of New Jersey, a few miles only from Philadelphia. I was attracted towards it by the cries of the birds, both of which were perched on a tall hickory tree, standing on a piece of barren ground, near a swamp well known on account of the visits it receives during the Woodcock season. I looked for the nest for some time in vain. The parents left the tree, flew about as if much alarmed and distressed, and at last alighted on the ground not far from me. Following them gradually, I saw them go up to one of their young, and on reaching the place, saw the nest in a low bush of the dogwood. In it were two young ones, dead, and covered with large insects. Presently I heard the chirp of a fourth, which I found within a few yards of the place. Concluding that the insects were the cause of all the distress I saw, I destroyed them, and replaced the young birds in the nest, where I left them. Visiting them repeatedly afterwards, I saw them grow apace, until at length they flew off, when I cut the twig, and drew it with the nest, as you now see it in the Plate.
My friend BACHMAN has favoured me with the following remarks, which I have pleasure in recommending to you. "Being desirous of procuring and raising the young of this bird, I made considerable exertions to find a nest. Having found four in the course of one spring, I observed that two of them had been robbed of their eggs before incubation commenced. The young of the third were destroyed by a snake, which I found in the act, and shot from the bush. Those of the fourth escaped until nearly fledged, when going towards them one morning to carry them away, and being within twenty steps of them, I heard them chirping loudly, as if anxious to be fed, when I saw a black snake a few yards before me, with its head raised high above ground, as if listening to their cries. It went in a straight line to the bush, as if following the sound, and before I came up to the place, it had swallowed one, and was trying to escape with another in its mouth. I carried the two remaining home, raised them with great ease, and kept them in an aviary for two years. They proved to be females. On taking them out of the nest, I had with me a trap cage, in which I tried to catch the old ones. They were both very shy, suspicious, and so cautious, that the female alone was inclined to enter it, and was secured. When left with her young, she noticed them not, and although I kept her for several years, she never attempted to build a nest. A full-plumaged male purchased in the market, and put in the aviary, mated on the following spring with one of the young females, took possession of the nest of a Cardinal Grosbeak, which they drove off, carefully repaired it, rendered it neat and comfortable, and laid two eggs, which unfortunately were destroyed by the rats. In the aviary these birds are generally silent, and during rain appeared delighted. They clung to the bars, driving all other birds away, as if determined to enjoy the whole pleasure themselves."
The food of this species consists principally of different sorts of seeds. They are fond of those of rice and grass of all kinds during spring and summer. Towards autumn, they now and then throw themselves into the fields of Guinea corn, the seeds of which they easily break with their strong bills. I never saw them eat fruits or berries.
The song of the Blue Grosbeak is prolonged or rapidly renewed, and resembles that of the Rice Bird (_Fringilla oryzivora_), but it seldom sings after the breeding season. Its flight is prolonged, undulating, and rapid, resembling that of the Rose-breasted species. They hop on the ground, where they pick up gravel to mix with their food, and frequently bathe. They are confined to the maritime districts, seldom going more than forty or fifty miles inland.
Individuals are now and then exposed for sale in the markets of the southern cities, where, on account of the difficulty experienced in catching them, they sell for about a dollar the pair.
The young, which has heretofore been represented as the female, does not attain its full plumage until the third year, and in the mean time varies but little from the one represented in the plate. In the course of the second autumn, it shews spots of blue irregularly placed on its back, and the following spring acquires its full beauty. The male and female represented in the same plate are both adult, and in their perfect spring plumage. They retain their colours unimpaired during winter, while in confinement, which is therefore probably the case in the countries to which they resort at that season.
FRINGILLA CÆRULEA, _Ch. Bonaparte_, Synops. of Birds of the United States, p. 114.—_Nuttall_, Manual,