Chapter 36 of 58 · 7566 words · ~38 min read

part i

. p. 412.

Bill of moderate length, thick at the base, tapering, straight, acute; upper mandible nearly straight in its dorsal outline, the edges sharp, without a notch. Nostrils basal, oval, covered above by a membrane, and

## partially concealed by the feathers. Head of ordinary size, neck short,

body rather slender. Feet of ordinary length, rather slender; tarsus compressed, covered anteriorly with a few long scutella, sharp behind; toes slender, free, the outer united to the second joint, the hind-toe proportionally large; claws arched, slender, much compressed, acute.

Plumage blended, soft. Wings longish, little curved; the second and third quills longest. Tail rather longish, nearly even, the lateral feathers bent outwards.

Bill dark brown, paler beneath. Iris hazel. Feet brown, tinged with blue. The general colour above is yellow-olive, the head darker, the under parts cream-coloured, fading behind into white. A pale yellow line over the eye; quills dark brown, the primaries margined with yellowish-grey; the wings without bands.

Length 4½ inches, extent of wings 8; bill along the back 4¼/12, along the edge 6/12; tarsus 8/12.

ILEX LAXIFLORA.

ILEX LAXIFLORA, _Pursh_, Fl. Amer. Sept. vol. i. p. 117. —TETRANDRIA TETRAGYNIA, _Linn._ RHAMMI, _Juss._

Leaves ovate, sinuato-dentate, spinous, shiny, flat; peduncles supra-axillar, aggregated on the younger branches. An evergreen shrub, with yellowish-red berries.

THE BLACK-THROATED BLUE WARBLER.

_SYLVIA CANADENSIS_, LATH.

PLATE CLV. MALE.

I have met with this species in every portion of the Southern and Western States, where, however, it is seen only in the early part of spring and in autumn, on its passage to and from its summer residence. In South Carolina it arrives about the 25th of March, and becomes more abundant in April; but it has left that country by the 10th of May. During its stay there, it keeps in deep woods, where it may be seen passing among the boughs, at a height of from ten to twenty feet from the ground.

Proceeding eastward, we find it more numerous, but residing only in the depth of the morasses and swampy thickets. I saw many individuals of the species in the Great Pine Forest of Pennsylvania, after which I traced it through the upper parts of the State of New York into Maine, the British Provinces, and the Magdaleine Islands, in the Bay of St Lawrence. In Newfoundland I saw none, and in Labrador only a dead one, dry and shrivelled, deposited like a mummy in the fissure of a rock, where the poor bird had fallen a victim to the severity of the climate, from which it had vainly endeavoured to shelter itself.

I am indebted to the generous and most hospitable Professor MACCULLOCH of Pictou for the nest and eggs of this Warbler, which had been found by his sons, who are keen observers of birds. The nest is usually placed on the horizontal branch of a fir-tree, at a height of seven or eight feet from the ground. It is composed of slips of bark, mosses, and fibrous roots, and is lined with fine grass, on which is laid a warm bed of feathers. The eggs, four or five in number, are of a rosy tint, and, like those of most other Sylviæ, scantily sprinkled with reddish-brown at the larger end. Only one brood is raised in a season. The young, when fully fledged, resemble their parents in the colours of their plumage, which, however, is mixed with duller tints, the differences indicative of the sex being already observable.

The Black-throated Blue Warbler is an expert catcher of flies, pursues insects to a considerable distance in all directions, and in seizing them snaps its bill so as to produce a clicking sound. It now and then alights on a low plant, such as that represented in the plate, and moves along the branches searching for pupæ, ants, and insects. I have never heard its love-song, but its common note is a rather melancholy _cheep_. I am inclined to believe that it breeds in the State of Maine, having seen several individuals of both sexes not far from Eastport, in the beginning of June 1833, when several other species had nests.

SYLVIA CANADENSIS, _Lath._ Ind. Ornith. vol. ii. p. 539.—_Ch. Bonaparte_, Synops. of Birds of the United States, p. 84.

BLACK-THROATED BLUE WARBLER, _Wils._ Amer. Ornith. vol. ii. p. 115. pl. 15. fig. 7.—_Nuttall_, Manual, p. 398.

Adult Male. Plate CLV.

Bill short, nearly straight, tapering, depressed at the base, compressed towards the end; upper mandible slightly arched in its dorsal outline, and in the sharp notchless edge. Nostrils basal, oval, covered above by a membrane, and partially concealed by the feathers. Head of ordinary size, neck short, body rather slender. Feet of ordinary length, slender; tarsus compressed, covered anteriorly with a few long scutella, sharp behind; toes slender, free, the outer united to the second joint, the hind-toe proportionally large; claws arched, slender, much compressed, acute.

Plumage blended, soft, slightly glossed. Wings longish, straight, third quill longish, second almost equal, fourth next in length, and not much longer than the first. Tail of moderate length, even, the lateral feathers bent outwards towards the end. Bristles at the base of the bill distinct.

Bill black. Iris dark brown. Feet light brown. The general colour of the plumage above is deep greyish-blue. Quills, coverts, and tail-feathers black, edged with blue; base of the primaries, excepting the first, white, forming a conspicuous spot on the wing; inner margin of most of the quills and tips of the secondaries, white, of which there is a large spot on the inner webs of the four outer quill-feathers on each side. Margin of the forehead all round, a line over the eye, the sides of the head, fore-neck and sides of the body deep black; the rest of the under parts white.

Length 5 inches, extent of wings 7½; bill along the back 4/12, along the edge 6/12; tarsus 9/12.

The Female resembles the male, but is somewhat paler in the colours.

THE CANADIAN COLUMBINE.

AQUILEGIA CANADENSIS, _Willd._ Sp. Pl. vol. ii. p. 1247. _Pursh_, Fl. Amer. Sept. vol. ii. p. 372.—POLYANDRIA PENTAGYNIA, _Linn._ RANUNCULACEÆ, _Juss._

This species, which has the flowers of a bright red mixed with yellow, and is characterised by having the horns of the nectaries or petals straight, grows in the crevices of rocks, and in dry places near rivulets.

THE FLORIDA KEYS.

As the "Marion" neared the inlet called "Indian Key," which is situated on the eastern coast of the peninsula of Florida, my heart swelled with uncontrollable delight. Our vessel once over the coral reef that every where stretches along the shore like a great wall, reared by an army of giants, we found ourselves in safe anchoring ground, within a few furlongs of the land. The next moment saw the oars of a boat propelling us towards the shore, and in brief time we stood on the desired beach. With what delightful feelings did we gaze on the objects around us!—the gorgeous flowers, the singular and beautiful plants, the luxuriant trees. The balmy air which we breathed filled us with animation, so pure and salubrious did it seem to be. The birds which we saw were almost all new to us; their lovely forms appeared to be arrayed in more brilliant apparel than I had ever before seen, and as they gambolled in happy playfulness among the bushes, or glided over the light green waters, we longed to form a more intimate acquaintance with them.

Students of nature spend little time in introductions, especially when they present themselves to persons who feel an interest in their pursuits. This was the case with Mr THRUSTON, the Deputy Collector of the island, who shook us all heartily by the hand, and in a trice had a boat manned at our service. Accompanied by him, his pilot and fishermen, off we went, and after a short pull landed on a large key. Few minutes had elapsed, when shot after shot might be heard, and down came whirling through the air the objects of our desire. One thrust himself into the tangled groves that covered all but the beautiful coral beach that in a continued line bordered the island, while others gazed on the glowing and diversified hues of the curious inhabitants of the deep. I saw one of my party rush into the limpid element, to seize on a crab, that with claws extended upwards, awaited his approach, as if determined not to give way. A loud voice called him back to the land, for sharks are as abundant along these shores as pebbles, and the hungry prowlers could not have got a more savoury dinner.

The pilot, besides being a first-rate shot, possessed a most intimate acquaintance with the country. He had been a "conch-diver," and no matter what number of fathoms measured the distance between the surface of the water and its craggy bottom, to seek for curious shells in their retreat seemed to him more pastime than toil. Not a Cormorant or Pelican, a Flamingo, an Ibis, or Heron, had ever in his days formed its nest without his having marked the spot; and as to the Keys to which the Doves are wont to resort, he was better acquainted with them than many fops are with the contents of their pockets. In a word, he positively knew every channel that led to these islands, and every cranny along their shores. For years his employment had been to hunt those singular animals called Sea Cows or Marratees, and he had conquered hundreds of them, "merely," as he said, because the flesh and hide bring "a fair price," at Havannah. He never went anywhere to land without "Long Tom," which proved indeed to be a wonderful gun, and which made smart havoc when charged with "groceries," a term by which he designated the large shot which he used. In like manner, he never paddled his light canoe without having by his side the trusty javelin, with which he unerringly transfixed such fishes as he thought fit either for market or for his own use. In attacking turtles, netting, or overturning them, I doubt if his equal ever lived on the Florida coast. No sooner was he made acquainted with my errand, than he freely offered his best services, and from that moment until I left Key West he was seldom out of my hearing.

While the young gentlemen who accompanied us were engaged in procuring plants, shells, and small birds, he tapped me on the shoulder, and with a smile said to me, "Come along, I'll shew you something better worth your while." To the boat we betook ourselves, with the Captain and only a pair of tars, for more he said would not answer. The yawl for a while was urged at a great rate, but as we approached a point, the oars were taken in, and the pilot alone skulling, desired us to make ready, for in a few minutes we should have "rare sport." As we advanced, the more slowly did we move, and the most profound silence was maintained, until suddenly coming almost in contact with a thick shrubbery of mangroves, we beheld, right before us, a multitude of pelicans. A discharge of artillery seldom produced more effect;—the dead, the dying, and the wounded, fell from the trees upon the water, while those unscathed flew screaming through the air in terror and dismay. "There," said he, "did not I tell you so; is it not rare sport?" The birds, one after another, were lodged under the gunwales, when the pilot desired the Captain to order the lads to pull away. Within about half a mile we reached the extremity of the key. "Pull away," cried the pilot, "never mind them on the wing, for those black rascals don't mind a little firing—now, boys, lay her close under the nests." And there we were, with four hundred cormorants' nests over our heads. The birds were sitting, and when we fired, the number that dropped as if dead and plunged into the water was such, that I thought by some unaccountable means or other we had killed the whole colony. You would have smiled at the loud laugh and curious gestures of the pilot. "Gentlemen," said he, "almost a blank shot!" And so it was, for, on following the birds as one after another peeped up from the water, we found only a few unable to take to wing. "Now," said the pilot, "had you waited until _I had spoken_ to the black villains, you might have killed a score or more of them." On inspection, we found that our shots had lodged in the tough dry twigs of which these birds form their nests, and that we had lost the more favourable opportunity of hitting them, by not waiting until they rose. "Never mind," said the pilot, "if you wish it, you may load the _Lady of the Green Mantle_[3] with them in less than a week. Stand still, my lads; and now, gentlemen, in ten minutes you and I will bring down a score of them." And so we did. As we rounded the island, a beautiful bird of the species called Peale's Egret, came up and was shot. We now landed, took in the rest of our party, and returned to Indian Key, where we arrived three hours before sunset.

The sailors and other individuals to whom my name and pursuits had become known, carried our birds to the pilot's house. His good wife had a room ready for me to draw in, and my assistant might have been seen busily engaged in skinning, while GEORGE LEHMAN was making a sketch of the lovely isle.

Time is ever precious to the student of nature. I placed several birds in their natural attitudes, and began to outline them. A dance had been prepared also, and no sooner was the sun lost to our eye, than males and females, including our captain and others from the vessel, were seen advancing gaily towards the house in full apparel. The birds were skinned, the sketch was on paper, and I told my young men to amuse themselves. As to myself, I could not join in the merriment, for, full of the remembrance of you, reader, and of the patrons of my work both in America and in Europe, I went on "grinding"—not on an organ, like the Lady of Bras d'Or, but on paper, to the finishing, not merely of my outlines, but of my notes respecting the objects seen this day.

The room adjoining that in which I worked, was soon filled. Two miserable fiddlers screwed their screeching silken strings—not an inch of catgut graced their instruments; and the bouncing of brave lads and fair lasses shook the premises to the foundation. One with a slip came down heavily on the floor, and the burst of laughter that followed echoed over the isle. Diluted claret was handed round to cool the ladies, while a beverage of more potent energies warmed their partners. After supper our captain returned to the Marion, and I, with my young men, slept in light swinging hammocks under the eaves of the piazza.

It was the end of April, when the nights were short and the days therefore long. Anxious to turn every moment to account, we were on board Mr THRUSTON'S boat at three next morning. Pursuing our way through the deep and tortuous channels that every where traverse the immense muddy soap-like flats that stretch from the outward Keys to the Main, we proceeded on our voyage of discovery. Here and there we met with great beds of floating sea-weeds, which shewed us that Turtles were abundant there, these masses being the refuse of their feeding. On talking to Mr THRUSTON of the nature of these muddy flats, he mentioned that he had once been lost amongst their narrow channels for several days and nights, when in pursuit of some smugglers' boat, the owners of which were better acquainted with the place than the men who were along with him. Although in full sight of several of the Keys, as well as of the main land, he was unable to reach either, until a heavy gale raised the water, when he sailed directly over the flats, and returned home almost exhausted with fatigue and hunger. His present pilot often alluded to the circumstance afterwards, ending with a great laugh, and asserting that had he "been there, the rascals would not have escaped."

Coming under a Key on which multitudes of Frigate Pelicans had begun to form their nests, we shot a good number of them, and observed their habits. The boastings of our pilot were here confirmed by the exploits which he performed with his long gun, and on several occasions he brought down a bird from a height of fully a hundred yards. The poor birds, unaware of the range of our artillery, sailed calmly along, so that it was not difficult for "Long Tom," or rather for his owner, to furnish us with as many as we required. The day was spent in this manner, and towards night we returned, laden with booty, to the hospitable home of the pilot.

The next morning was delightful. The gentle sea-breeze glided over the flowery isle, the horizon was clear, and all was silent save the long breakers that rushed over the distant reefs. As we were proceeding towards some Keys, seldom visited by men, the sun rose from the bosom of the waters with a burst of glory that flashed on my soul the idea of that power which called into existence so magnificent an object. The moon, thin and pale, as if ashamed to shew her feeble light, concealed herself in the dim west. The surface of the waters shone in its tremulous smoothness, and the deep blue of the clear heavens was pure as the world that lies beyond them. The Heron heavily flew towards the land, like the glutton retiring at day-break, with well-lined paunch, from the house of some wealthy patron of good cheer. The Night Heron and the Owl, fearful of day, with hurried flight sought safety in the recesses of the deepest swamps; while the Gulls and Terns, ever cheerful, gambolled over the water, exulting in the prospect of abundance. I also exulted in hope, my whole frame seemed to expand; and our sturdy crew shewed, by their merry faces, that nature had charms for them too. How much of beauty and joy is lost to them who never view the rising sun, and of whose waking existence the best half is nocturnal!

Twenty miles our men had to row before we reached "Sandy Island," and as on its level shores we all leaped, we plainly saw the southernmost cape of the Floridas. The flocks of birds that covered the shelly beaches, and those hovering over head, so astonished us that we could for a while scarcely believe our eyes. The first volley procured a supply of food sufficient for two days' consumption. Such tales, you have already been told, are well enough at a distance from the place to which they refer; but you will doubtless be still more surprised when I tell you that our first fire among a crowd of the Great Godwits laid prostrate sixty-five of these birds. Rose-coloured Curlews stalked gracefully beneath the mangroves; Purple Herons rose at almost every step we took, and each cactus supported the nest of a White Ibis. The air was darkened by whistling wings, while, on the waters, floated Gallinules and other interesting birds. We formed a kind of shed with sticks and grass, the sailor cook commenced his labours, and ere long we supplied the deficiencies of our fatigued frames. The business of the day over, we secured ourselves from insects by means of musquito-nets, and were lulled to rest by the cacklings of the beautiful Purple Gallinules!

In the morning we arose from our sandy beds, and—

THE AMERICAN CROW.

_CORVUS AMERICANUS._

PLATE CLVI. MALE.

The Crow is an extremely shy bird, having found familiarity with man no way to his advantage. He is also cunning—at least he is so called, because he takes care of himself and his brood. The state of anxiety, I may say of terror, in which he is constantly kept, would be enough to spoil the temper of any creature. Almost every person has an antipathy to him, and scarcely one of his race would be left in the land, did he not employ all his ingenuity, and take advantage of all his experience, in counteracting the evil machinations of his enemies. I think I see him perched on the highest branch of a tree, watching every object around. He observes a man on horseback travelling towards him; he marks his movements in silence. No gun does the rider carry,—no, that is clear; but perhaps he has pistols in the holsters of his saddle!—of that the Crow is not quite sure, as he cannot either see them or "smell powder." He beats the points of his wings, jerks his tail once or twice, bows his head, and merrily sounds the joy which he feels at the moment. Another man he spies walking across the field towards his stand, but he has only a stick. Yonder comes a boy shouldering a musket loaded with large shot for the express purpose of killing crows! The bird immediately sounds an alarm; he repeats his cries, increasing their vehemence the nearer his enemy advances. All the crows within half a mile round are seen flying off, each repeating the well known notes of the trusty watchman, who, just as the young gunner is about to take aim, betakes himself to flight. But alas, he chances unwittingly to pass over a sportsman, whose dexterity is greater; the mischievous prowler aims his piece, fires;—down towards the earth broken-winged, falls the luckless bird in an instant. "It is nothing but a crow," quoth the sportsman, who proceeds in search of game, and leaves the poor creature to die in the most excruciating agonies.

Wherever within the Union the laws encourage the destruction of this species, it is shot in great numbers for the sake of the premium offered for each crow's head. You will perhaps be surprised, reader, when I tell you that in one single State, in the course of a season, 40,000 were shot, besides the multitudes of young birds killed in their nests. Must I add to this slaughter other thousands destroyed by the base artifice of laying poisoned grain along the fields to tempt these poor birds? Yes, I will tell you of all this too. The natural feelings of every one who admires the bounty of Nature in providing abundantly for the subsistence of all her creatures, prompt me to do so. Like yourself, I admire all her wonderful works, and respect her wise intentions, even when her laws are far beyond our limited comprehension.

The Crow devours myriads of grubs every day of the year, that might lay waste the farmer's fields; it destroys quadrupeds innumerable, every one of which is an enemy to his poultry and his flocks. Why then should the farmer be so ungrateful, when he sees such services rendered to him by a providential friend, as to persecute that friend even to the death? Unless he plead ignorance, surely he ought to be found guilty at the bar of common sense. Were the soil of the United States, like that of some other countries, nearly exhausted by long continued cultivation, human selfishness in such a matter might be excused, and our people might look on our Crows, as other people look on theirs; but every individual in the land is aware of the superabundance of food that exists among us, and of which a portion may well be spared for the feathered beings, that tend to enhance our pleasures by the sweetness of their song, the innocence of their lives, or their curious habits. Did not every American open his door and his heart to the wearied traveller, and afford him food, comfort and rest, I would at once give up the argument; but when I know by experience the generosity of the people, I cannot but wish that they would reflect a little, and become more indulgent toward our poor, humble, harmless, and even most serviceable bird, the Crow.

The American Crow is common in all parts of the United States. It becomes gregarious immediately after the breeding season, when it forms flocks sometimes containing hundreds, or even thousands. Towards autumn, the individuals bred in the Eastern Districts almost all remove to the Southern States, where they spend the winter in vast numbers.

The voice of our Crow is very different from that of the European species which comes nearest to it in appearance, so much so indeed, that this circumstance, together with others relating to its organization, has induced me to distinguish it, as you see, by a peculiar name, that of _Corvus Americanus_. I hope you will think me excusable in this, should my ideas prove to be erroneous, when I tell you that the Magpie of Europe is assuredly the very same bird as that met with in the western wilds of the United States, although some ornithologists have maintained the contrary, and that I am not disposed to make differences in name where none exist in nature. I consider our Crow as rather less than the European one, and the form of its tongue does not resemble that of the latter bird; besides the Carrion Crow of that country seldom associates in numbers, but remains in pairs, excepting immediately after it has brought its young abroad, when the family remains undispersed for some weeks.

Wherever our Crow is abundant, the Raven is rarely found, and _vice versa_. From Kentucky to New Orleans, Ravens are extremely rare, whereas in that course you find one or more Crows at every half mile. On the contrary, far up the Missouri, as well as on the coast of Labrador, few Crows are to be seen, while Ravens are common. I found the former birds equally scarce in Newfoundland.

Omnivorous like the Raven, our Crow feeds on fruits, seeds, and vegetables of almost every kind; it is equally fond of snakes, frogs, lizards, and other small reptiles; it looks upon various species of worms, grubs and insects as dainties; and if hard pressed by hunger, it will alight upon and devour even putrid carrion. It is as fond of the eggs of other birds as is the Cuckoo, and, like the Titmouse, it will, during a paroxysm of anger, break in the skull of a weak or wounded bird. It delights in annoying its twilight enemies the Owls, the Opossum, and the Racoon, and will even follow by day a fox, a wolf, a panther, or in fact any other carnivorous beast, as if anxious that man should destroy them for their mutual benefit. It plunders the fields of their superabundance, and is blamed for so doing, but it is seldom praised when it chases the thieving Hawk from the poultry-yard.

The American Crow selects with uncommon care its breeding place. You may find its nest in the interior of our most dismal swamps, or on the sides of elevated and precipitous rocks, but almost always as much concealed from the eye of man as possible. They breed in almost every portion of the Union, from the Southern Cape of the Floridas to the extremities of Maine, and probably as far westward as the Pacific Ocean. The period of nestling varies from February to the beginning of June, according to the latitude of the place. Its scarcity on the coast of Labrador, furnishes one of the reasons that have induced me to believe it different from the Carrion Crow of Europe; for there I met with several species of birds common to both countries, which seldom enter the United States farther than the vicinity of our most eastern boundaries.

The nest, however, greatly resembles that of the European Crow, as much, in fact, as that of the American Magpie resembles the nest of the European. It is formed externally of dry sticks, interwoven with grasses, and is within thickly plastered with mud or clay, and lined with fibrous roots and feathers. The eggs are from four to six, of a pale greenish colour, spotted and clouded with a purplish-grey and brownish-green. In the Southern States they raise two broods in the season, but to the eastward seldom more than one. Both sexes incubate, and their parental care and mutual attachment are not surpassed by those of any other bird. Although the nests of this species often may be found near each other, their proximity is never such as occurs in the case of the Fish-Crow, of which many nests may be seen on the same tree.

When the nest of this species happens to be discovered, the faithful pair raise such a hue and cry that every Crow in the neighbourhood immediately comes to their assistance, passing in circles high over the intruder until he has retired, or following him, if he has robbed it, as far as their regard for the safety of their own will permit them. As soon as the young leave the nest, the family associates with others, and in this manner they remain in flocks till spring. Many crows' nests may be found within a few acres of the same wood, and in this particular their habits accord more with those of the Rooks of Europe (_Corvus frugilegus_), which, as you very well know, breed and spend their time in communities. The young of our Crow, like that of the latter species, are tolerable food when taken a few days before the period of their leaving the nest.

The flight of the American Crow is swift, protracted, and at times performed at a great elevation. They are now and then seen to sail among the Turkey Buzzards or Carrion Crows, in company with their relatives the Fish-Crows, none of the other birds, however, shewing the least antipathy towards them, although the Vultures manifest dislike whenever a White-headed Eagle comes among them.

In the latter part of autumn and in winter, in the Southern States, this Crow is particularly fond of frequenting burnt grounds. Even while the fire is raging in one part of the fields, the woods, or the prairies, where tall grass abounds, the Crows are seen in great numbers in the other, picking up and devouring the remains of mice and other small quadrupeds, as well as lizards, snakes, and insects, which have been partly destroyed by the flames. At the same season they retire in immense numbers to roost by the margins of ponds, lakes, and rivers, covered with a luxuriant growth of rank weeds or cat-tails. They may be seen proceeding to such places more than an hour before sunset, in long straggling lines, and in silence, and are joined by the Grakles, Starlings, and Reed Birds, while the Fish-Crows retire from the very same parts to the interior of the woods many miles distant from any shores.

No sooner has the horizon brightened at the approach of day, than the Crows sound a reveillé, and then with mellowed notes, as it were, engage in a general thanksgiving for the peaceful repose they have enjoyed. After this they emit their usual barking notes, as if consulting each other respecting the course they ought to follow. Then parties in succession fly off to pursue their avocations, and relieve the reeds from the weight that bent them down.

The Crow is extremely courageous in encountering any of its winged enemies. Several individuals may frequently be seen pursuing a Hawk or an Eagle with remarkable vigour, although I never saw or heard of one pouncing on any bird for the purpose of preying on it. They now and then teaze the Vultures, when those foul birds are alighted on trees, with their wings spread out, but they soon desist, for the Vultures pay no attention to them.

The most remarkable feat of the Crow, is the nicety with which it, like the Jay, pierces an egg with its bill, in order to carry it off, and eat it with security. In this manner I have seen it steal, one after another, all the eggs of a wild Turkey's nest. You will perceive, reader, that I endeavour to speak of the Crow with all due impartiality, not wishing by any means to conceal its faults, nor withholding my testimony to its merits, which are such as I can well assure the farmer, that were it not for its race, thousands of corn stalks would every year fall prostrate, in consequence of being cut over close to the ground by the destructive grubs which are called "cut-worms."

I never saw a pet Crow in the United States, and therefore cannot say with how much accuracy they may imitate the human voice, or, indeed, if they possess the power of imitating it at all, which I very much doubt, as in their natural state they never evince any talents for mimicry. I cannot say if it possess the thieving propensities attributed by authors to the European Crow.

Its gait, while on the ground, is elevated and graceful, its ordinary mode of progression being a sedate walk, although it occasionally hops when under excitement. It not unfrequently alights on the backs of cattle, to pick out the worms lurking in their skin, in the same manner as the Magpie, Fish-Crow, and Cow-bird. Its note or cry may be imitated by the syllables _cāw, cāw, cāw_, being different from the cry of the European Carrion Crow, and resembling the distant bark of a small dog.

At Pittsburgh in Pennsylvania I saw a pair of Crows perfectly white, in the possession of Mr LAMPDIN, the owner of the museum there, who assured me that five which were found in the nest were of the same colour.

I have placed the pensive oppressed Crow of our country on a beautiful branch of the Black Walnut tree, loaded with nuts, on the lower twig of which I have represented the delicate nest of our Common Humming Bird, to fulfil the promise which I made when writing the history of that species for my first volume.

In conclusion, I would again address our farmers, and tell them that if they persist in killing Crows, the best season for doing so is when their corn begins to ripen.

CORVUS AMERICANUS.

CORVUS CORONE, _Ch. Bonaparte_, Synops. of Birds of the United States, p. 56.—_Nuttall_, Manual, p. 209.—_Swains. and Richards._ Fauna Bor.-Amer. vol. ii. p. 291.

THE CROW, CORVUS CORONE, _Wils._ Amer. Ornith. vol. iv. p. 79. pl. 35 fig. 3.

Adult Male. Plate CLVI.

Bill longish, straight, robust, compressed; upper mandible with the dorsal line a little convex, declinate towards the end, the sides convex; lower mandible straight, the sides inclined obliquely outwards; the edges of both sharp and inflected. Nostrils basal, lateral, round, covered by bristly feathers, which are directed forwards. Head large, neck of ordinary length, body of moderate proportions, the whole form rather compact and not inelegant. Legs of moderate length, strong; tarsus anteriorly scutellate, rather longer than the middle toe; toes scutellate above, separated almost to the base; first, second, and fourth nearly equal in length, third longest; claws moderate, arched, compressed, acute.

Plumage of the back compact, of the head and neck blended, and glossy, of the lower parts rather loose. Stiff bristly feathers with disunited barbs over the nostrils, directed forwards and adpressed. Wings long, first primary short, fourth longest; primaries tapering, secondaries broad, the outer abrupt with a minute acumen, the inner rounded. Tail rather long, rounded, of twelve nearly straight, rounded feathers, their shafts distinctly undulated.

Beak, tarsi, toes and claws, black. Iris brown. The general colour of the plumage is deep black, with purplish-blue reflections, the hind parts of the neck tinged with purplish-brown; the lower parts less glossy.

Length 18 inches, extent of wings 3 feet 2 inches; bill along the ridge 2-2/12; tarsus 2½.

The Female differs from the Male in being less glossy, but the difference is not very perceptible. The young when fully fledged are of a rather dull brownish-black, with the blue and purple reflections much less brilliant.

After a careful comparison of specimens of the European Carrion Crow with others of the American Crow, I have found decided differences, which to me seem quite sufficient to set the question of their identity at rest.

The European Crow is larger than the American; the length of the former being 20 inches, that of the latter 18; and the wing from the flexure to the extremity is proportional, being in the one 13¼ inches, in the other 12.

The bill is stronger and deeper, more convex on the sides, and with the edges more involute in the Carrion Crow than in the American Crow, the depth at the base in the former being 10/12, in the latter 8½/12.

The scutella of the tarsus in both are 10, but the feet of the Carrion Crow are much stronger and its toes and claws larger than those of the other. In the European Crow, the fourth primary is longest, the third almost equal, and this is also the case in the American, although slight differences occur in individuals.

The principal character besides the different form of the bill, is to be found in the feathers of the neck. In the European bird, the feathers of the hind neck are narrow, and although blended, have their points distinct; while in the American bird, they are broad, rounded, and perfectly blended, so that their individual form cannot be traced. The feathers of the fore neck in the former are lanceolate, compact at the end, and, although shorter, resemble those of the Raven; but in the American Crow they are three times as broad, rounded, and entirely blended.

Lastly, the American species has a decided purplish-brown tinge on the neck, while the European bird has that part glossed with green and blue.

I am happy on this occasion to have an opportunity of referring you to an excellent paper, on the specific characters of birds, by Mr MACGILLIVRAY, which you will find in the Transactions of the Wernerian Natural History Society, and in which he shews the great advantage that may be derived from attending to the structure and form of the feathers. The characters by which the American Crow is distinguished from the European Carrion Crow are an exemplification of his views, in which I cordially agree:—"Allowing," says he, "only a partial application of the principle of characterizing the species by the forms of the feathers, even this would be a matter of importance; and were the attention of ornithologists directed toward this point, there can be little doubt that discoveries would quickly be made, which would determine species and varieties with much greater precision than can be attained by attending to colour alone."

THE BLACK WALNUT.

JUGLANS NIGRA, _Willd._ Sp. Pl. vol. iv. p. 456. _Pursh_, Flor. Amer. Sept. vol. ii. p. 636. _Mich._ Arbr. Forest. vol. i. p. 157. pl. i.—MONŒCIA POLYANDRIA, _Linn._ TEREBINTHACEÆ, _Juss._

The Black Walnut of the United States is generally a tree of beautiful form, and often, especially in the Western and Southern States, attains a great size. Wherever it is found, you may calculate on the land being of good quality; the wood is very firm, of a dark brown tint, veined, and extremely useful for domestic purposes, many articles of furniture being made of it. It is also employed in ship-building. When used for posts or fence rails, it resists the action of the weather for many years. The nuts are gathered late in autumn, and although rather too oily, are eaten and considered good by many persons. The husking of them is however a disagreeable task, as their covering almost indelibly stains every object with which it comes in contact.

See Vol. I. p. 433.

THE RUSTY GRAKLE.

_QUISCALUS FERRUGINEUS_, BONAP.

PLATE CLVII. MALE, FEMALE, AND YOUNG.

In the winter months the Rusty Grakle is found as far south as Lower Louisiana and the Floridas, which it reaches in small flocks, along with the Cow Bunting and Red-winged Starling, with which it continues frequently to associate until the return of spring. At this season it occurs in all the Southern and Western States, as well as in the Middle and Eastern Districts, where some remain during the most severe cold.

These Grakles are fond of the company of cattle, and are seen with them in the pastures or in the farm-yards, searching for food among their droppings, and picking up a few grains of the refuse corn. They are less shy than the other species, possibly because less acquainted with man, as they retire to the north for the purpose of breeding. In the winter they frequently resort to moist places, such as are met with round the ponds and low swampy meadows, where you sometimes find a single one remaining for weeks apart from its companions. They then feed on aquatic insects and small snails, for which they search diligently among the rank reeds or sedges, which they climb with great agility. Their note is a kind of chuck. It is rare to meet with them in full plumage at this time, even the old males becoming rather rusty, instead of being of a pure glossy black, as they are in spring.

About the beginning of March, the males are seen moving northwards. They cross the greater part of the United States almost in silence and unheeded, seldom tarrying any where until they reach the State of Maine, where some few remain to breed, while the greater number advance farther north. I saw some of these birds on the Magdeleine Islands, in Newfoundland, as well as in Labrador, where many breed. Their migrations are performed by day.

In their habits they resemble the Red-winged Starling, becoming loquacious at this season, and having a lively and agreeable song, although less powerful in tone than that of the species just mentioned. Equally fond of the vicinity of meadows or moist places, they construct their nests in the low bushes that occur there. The nest is not so large as that of the Redwing, but is composed of much the same materials. In Labrador I found it lined with moss instead of coarse grass. The eggs are four or five, of a light blue colour, streaked and dashed with straggling lines of brown and deep black, much smaller than those of the Redwing, but in other respects bearing a considerable resemblance to them. They begin to lay about the 1st of June, in the State of Maine, and fully a fortnight later in Labrador. They raise only one brood in the season. The young, when first able to fly, are nearly of an uniform brown, brighter on the breast and shoulders. Although they seem to prefer alder and willow bushes, for the purpose of incubation, I have found their nests among the tall reeds of the _Cat's-tail_ or Typha, to which they were attached by interweaving the leaves of the plant with the grasses and stripes of bark of which they were externally composed.

During early autumn, and before they remove southward, they frequently resort to the sandy beaches of lakes, rivers, and the sea, in search of small testaceous mollusca and aquatic insects. They do little or no mischief in the corn-fields. While walking they frequently jerk their tail, and move with much grace, in the same manner as other birds of the genus. Their flight resembles that of the Red-winged species.

An acquaintance of mine, residing in New Orleans, found one of these birds, a beautiful male in full plumage, not far from that city, while on one of his accustomed walks. It had been shot, but was only slightly injured in one of its wings, and as it was full of vivacity, and had a clear and brilliant eye, indicating that its health had not suffered, he took it home and put it in a cage with several Painted Buntings. They soon became accustomed to each other, the Grakle evincing no desire to molest its smaller companions. I saw it when it had already been caged upwards of four months, and had the satisfaction to hear it sing repeatedly. Its notes, however, were less sonorous than they usually are when the birds are at liberty. It frequently uttered its travelling chuck-note. It was fed entirely on rice. This was the only specimen I ever saw in captivity, and it proved a very amiable companion.

I have figured four of these birds, to enable you the better to understand their different states of plumage, and placed them on a plant of the genus Prunus, which grows in Louisiana, and on the berries of which they occasionally feed.

ORIOLUS FERRUGINEUS, _Lath._ Ind. Ornith. vol. i. p. 126.

QUISCALUS FERRUGINEUS, _Ch. Bonaparte_, Synops. of Birds of the United States, p. 55.

SCOLECOPHAGUS FERRUGINEUS, RUSTY MAGGOT-EATER, _Swains. and Richards._ Fauna Bor.-Amer.