Chapter 38 of 58 · 8213 words · ~41 min read

part i

. p. 625.

Adult Male. Plate CLXII. Fig. 1.

Bill short, straight, rather slender, compressed; upper mandible with a tumid fleshy covering at the base, a convex, declinate, obtuse tip, of which the margins are acute and overlapping; lower mandible, with the angle near the extremity, which is compressed and rounded. Nostrils medial, oblique, linear. Head small and compressed; the general form rather full. Legs short and of moderate strength; tarsus short, covered anteriorly with four broad scutella at the upper part, and a double series below, rounded and hexagonally reticulated behind; toes scutellate above, free, margined; two lateral toes nearly equal, middle one not much longer, hind toe much smaller.

Plumage rather compact. Wings of moderate length, second and third quills longest, first and fourth equal. Tail rather short, much rounded.

Bill deep carmine-purple. Iris brown; bare space surrounding the eye light blue. Feet deep carmine-purple. The general colour of the plumage above is light yellowish-brown tinged with grey. Quills brownish-black, narrowly margined with white, seven of the secondaries broadly tipped with the same; the inner ones of the same colour as the back, but having a broad black spot on the inner web towards the end, which is also the case with the tertiaries; several of the coverts also have a black spot on the outer web. The four lateral tail-feathers on each side are greyish-blue, with a broad black bar towards the end, the extremity greyish-white, the four middle feathers of the colour of the back, with a faint dusky bar. The sides of the head and under parts are of a light brownish-red, paler on the throat, and passing into greyish-blue on the sides; under wing-coverts pale bluish-grey. There is a small spot of deep blue immediately behind the eye, and a larger one a little below on the side of the neck; and a band of splendent feathers extends over the back and sides of the neck, having bright purple and greenish reflections.

Length 11½ inches; extent of wings 18⅛; bill along the back 7/12, along the edges 11/12; tarsus 11/12.

Adult Female. Plate CLXII. Fig. 2.

The female can scarcely be distinguished from the male, the colouring being but slightly fainter.

Length 10½ inches.

PURPLE-FLOWERED ANONA.

PORCELIA PARVIFLORA, _Pursh_, Fl. Amer. Sept. vol. ii. p. 383.

This plant is very abundant on many of the outer Keys of the Floridas. It grows among other shrubs, seldom exceeding seven or eight feet in height, and more frequently not more than four or five. The leaves are obovate, rounded at the base, thick, glossy above, downy beneath. The outer petals are larger, and not unlike the divided shell of a hickory or pig nut; the inner ovate, deep purple, with a white band at the base. I did not see the fruit, which I was told is not unpalatable when ripe, it being then about the size of a common walnut, and of a black colour.

THE YELLOW RED-POLL WARBLER.

_SYLVIA PETECHIA_, LATH.

PLATE CLXIII. ADULT AND YOUNG.

The Yellow Red-Poll Warbler, of which an old bird in summer and a young one fully fledged are represented in the plate, being abundant in East Florida, and especially in the neighbourhood of St Augustine, the most prosperous town on the eastern coast of that peninsula, I hope you will not think it irrelevant to say a few words respecting that place, to whose inhabitants I am indebted for many acts of kindness.

To reach St Augustine, the navigator has first to pass over a difficult sand-bar, which frequently changes its position; he then, however, finds a deep channel leading to a safe and commodious harbour. The appearance of the town is rather romantic, especially when the Spanish Fort, which is quite a monument of ancient architecture, opens to the view. The place itself is quite Spanish, the streets narrow, the church not very remarkable, and the market-place the resort of numerous idlers, whether resident or from other parts. It is supplied with, I believe, the best fish in America, the "sheep-head" and "mullet" being the finest I have ever seen; and its immediate neighbourhood produces as good oranges as can any where be found. The country around is certainly poor, and although in an almost tropical climate, is by no means productive. When the United States purchased the peninsula from the Spanish Government, the representations given of it by Mr BARTRAM and other poetical writers, were soon found greatly to exceed the reality. For this reason, many of the individuals who flocked to it, returned home or made their way towards other regions with a heavy heart; yet the climate during the winter months is the most delightful that could be imagined.

In the plate you will find a branch of the wild orange, with its flowers. I have already spoken of the tree at p. 260, to which I refer you. Whatever its original country may be _supposed_ to be, the plant is to all appearance indigenous in many parts of Florida, not merely in the neighbourhood of plantations, but in the wildest portions of that wild country.

SYLVIA PETECHIA, _Lath._ Ind. Ornith. vol. ii. p. 355.

SYLVIA PALMARUM, _Ch. Bonaparte_, Synops. of Birds of the United States, p. 78.

Adult Male in summer. Plate CXLIII. Fig. 1.

In its full summer plumage this bird presents so different an appearance, that it has in that state been considered as a distinct species, and yet the difference is not greater than is observed in many other birds. When the plumage is new, with the tips of the feathers unworn, the lower parts shew less of the red streaks so conspicuous in the opposite case; the yellow is brighter, and the crown of the head is of a richer brownish-red colour. In other respects, however, the description already given at p. 261, corresponds with that which might be presented here.

Young Bird. Plate CLXIII. Fig. 2.

On the head of the young the red is not perceptible, that part being of nearly the same colour as the back.

THE TAWNY THRUSH.

_TURDUS WILSONII_, BONAP.

PLATE CLXIV. MALE.

The song of this northern species greatly resembles that of its relative, the ever-pleasing Wood-Thrush. While at Charleston, in March 1834, I heard a bird singing in the garden-ground of my learned and highly respected fellow-citizen Mr POINSETT, in the immediate neighbourhood of the city. I mentioned the circumstance to my friend JOHN BACHMAN, who expressed his surprise on account of the early period of the season. The next day, as we were both going out to the woods, we heard the same music again, when a short discussion ensued, and as neither of us could be positive whether it came from a Wood-Thrush or not, we shot the bird, which we instantly discovered to be of the species which has been honoured with the name of its illustrious discoverer. This was the more extraordinary, as that Thrush is very rarely seen in Carolina either in winter or in summer. It was indeed the first time my friend BACHMAN had ever heard its voice.

WILSON'S Thrush is never seen or heard in Louisiana during spring, and a few only pass through the lower portions of that State in autumn. I suppose its migration from the farther south is along the declivities of the range of the Alleghany Mountains, at least for some distance, and it probably takes place under night. It reaches the mountainous districts of Pennsylvania early in the month of May, but few if any breed there. In the upper parts of the State of New York, they become more plentiful, and there some undoubtedly spend the summer; but from Massachusetts eastward to Labrador, they become more and more abundant. On the 20th of July, while in the latter country, I saw the young of this species following their mother. They were there almost full grown, and could fly a hundred yards or so at a time. By the 12th of August none were seen, although during my stay they were as common as any other birds. In the latter part of the same month, I met with those which had bred at Newfoundland, on their return to the south, and followed them into Massachusetts.

At Labrador, as well as in the latter State, the Tawny Thrush retains its retired habits, and seeks refuge in the concealment of dark shady woods, near brooks or moist grounds. There, in a low bush, or on the ground beneath it, this bird builds its nest, which is large, composed externally of dry leaves, mosses, and the stalks of grasses, and lined with finer grasses, and delicate fibrous portions of different kinds of mosses, without any mud or clay. The eggs, which are deposited early in June, are from four to six, and resemble those of the Cat Bird in colour and shape, but are of smaller size. They raise only one brood in the season. The parents, ever extremely shy, shew no desire to assist their young, or defend their nest from intruders, but remain during your visit at some distance, uttering a mournful and angry _quake_, somewhat resembling that of the Cat Bird on such occasions. The Cow Bunting not unfrequently deposits its egg in the nest of this Thrush, where it is hatched, and the young brought up with all imaginable care. In the neighbourhood of the city of Boston, some of these birds, according to my learned friend NUTTALL, breed sometimes in the gardens, and he has known of a nest placed in a gooseberry bush. A full-fledged young one that was caught and placed in a cage, retained the unsocial and silent timidity peculiar to the species. The males are obstinate in their quarrels, and fight with great fierceness in maintaining their right to the ground which they have appropriated to themselves.

The song of this species, although resembling that of the Wood Thrush in a great degree, is less powerful, and is composed of continued trills repeated with different variations, enunciated with great delicacy and mellowness, so as to be extremely pleasing to one listening to them in the dark solitudes where the sylvan songster resides. It now and then tunes its throat in the calm of evening, and is heard sometimes until after the day has closed.

It searches for food even at those hours, and feeds principally on coleopterous insects. In Labrador it also picks the tender blossoms of several dwarf plants, and feeds on berries. Its time is, for the most part, spent on the ground, where it moves with singular agility by leaps, stopping instantaneously and standing erect for a few moments, as if apprehending danger, but immediately renewing its course.

We have in the Middle Districts another species of Thrush nearly allied to this, but differing considerably in the size and shape of its bill, and especially in its habits. Of this bird I shall give you an account on another occasion.

The specimen represented in the plate was procured and drawn in the State of Maine, and was in full plumage. The female can scarcely be distinguished from the male.

TURDUS WILSONII, _Ch. Bonaparte_, Synops. of Birds of the United States, p. 76.

MERULA WILSONII, _Swains. and Richards._ Fauna Boreali-Americ. vol. ii. p. 182.

TAWNY THRUSH, TURDUS MUSTELINUS, _Wils._ Amer. Ornith. vol. v. p. 98. pl. 43. fig. 3.—_Nuttall_, Manual, vol. i. p. 349.

Adult Male. Plate CLXIV.

Bill rather short, nearly straight, compressed towards the end; upper mandible with the dorsal outline a little convex, the tip slightly declinate, the margins acute, inflected towards the end, slightly notched close upon the tip; lower mandible nearly straight in its dorsal outline, the tip rather obtuse. Head of ordinary size, neck and body rather slender. Feet rather long; tarsus longish, compressed, slender, anteriorly covered with a few elongated scutella, posteriorly sharp-edged, longer than the middle toe; toes scutellate above, lateral ones almost equal, the outer connected as far as the second joint.

Plumage soft, rather loose, slightly glossed. A few longish bristles at the base of the upper mandible. Wings of ordinary length, the third quill longest, the second and fourth little shorter, the first very short. Tail rather short, even, of twelve broad feathers.

Bill brownish-black above, flesh-coloured at the base of the lower mandible. Iris dark-brown. Feet pale flesh-colour. The general colour of the upper parts is uniform reddish-brown, slightly tinged with green, the upper tail-coverts and edge of the wing inclined to rufous. Cheeks and space before the eye pale greyish-brown, obscurely streaked with hair-brown; a faint line of the same colour over the eye. Wings and tail dark brown, margined with pale. The lower parts are white, the sides of the neck tinged with pale brownish-yellow, and with the lateral parts of the breast and the sides faintly marked with small triangular dusky spots.

Length 7-2/12 inches, extent of wings 12; bill along the ridge 7/12, along the edge 9/12; tarsus 1-3/12; middle-toe 11/12; weight 1⅛ oz.

The Female resembles the Male in external aspect.

HABENARIA LACERA, _Brown_, ORCHIS LACERA, _Mich._ Flor. Amer. vol. ii. p. 156. _Pursh_, Flor. Amer. Sept. vol. ii. p. 586. —GYNANDRIA MONANDRIA, _Linn._ ORCHIDEÆ, _Juss._—Fig. 1. of the plate.

This beautiful Habenaria is characterized by having the lip of the corolla elongated and tripartite, with narrow segments, the spur filiform, and of the length of the ovarium, and the flowers alternate. The stem is about a foot in height, leafy; the lower leaves ovate, the upper gradually narrower; the large loose spike is composed of numerous pale pink flowers. It grows in moist meadows.

CORNUS CANADENSIS, _Willd._ Sp. Pl. vol. i. p. 661. _Pursh_, Flor. Amer. Sept. vol. i. p. 107.—TETRANDRIA MONOGYNIA, _Linn._—Fig. 2. of the plate.

The plate represents the aggregated bright red globular berries, and ovate-acute leaves of this pretty little plant, which is abundant in shady woods and in mountainous situations in the Middle and Northern States, as well as in the British provinces.

BACHMAN'S FINCH.

_FRINGILLA BACHMANII._

PLATE CLXV. MALE.

In honouring so humble an object as this Finch with the name of BACHMAN, my aim is to testify the high regard in which I hold that learned and most estimable individual, to whose friendship I owe more than I can express on this occasion.

"In the month of April 1832," says my worthy friend, the gentleman just named, "I discovered near Parker's Ferry, on the Edisto River, in this State, a Fringilla which I had not seen before, and which, on investigation, I found had never been described. On searching for the same bird in the neighbourhood of Charleston, I discovered it breeding in small numbers on the Pine Barrens, about six miles north of this city, where I obtained many specimens of it.

"This bird appears to be rarer in Carolina than it really is. It is in fact oftener heard than seen. When I first heard its notes, they so nearly resembled those of the Towhe Bunting, that I took it to be that bird: a somewhat greater softness, and a slight variation in the notes, alone induced me to suspect that it was another, and caused me to go in pursuit of it. Since then I have heard as many as five or six in the course of a morning's ride, but found it almost impossible to get even a sight of the bird. This was owing, not to its being particularly wild, but to the habits it possesses of darting from the tall pine-trees, where it usually sits to warble out its melodious notes, and concealing itself in the tall brome-grass which is almost invariably found in those places which it frequents. As soon as alighted, it keeps running off in the grass, like a mouse, and it is extremely difficult to put them up, or see them afterwards.

"It breeds in Carolina, to all appearance on the ground, where it is usually found when not singing. I never saw its nest; but in the month of June last (1833), I observed two pair of these birds, each having four young ones, that were pretty well fledged, and following their parents along the low scrub oaks of the pine lands.

"This is decidedly the finest songster of the Sparrow Family with which I am acquainted. Its notes are very loud, considering the size of the bird, and can be heard at a considerable distance in the pine woods, where it is found, and where it is the only songster at that season.

"In the beginning of November, this bird usually disappears, and I think it probably migrates farther south. Still it is likely that it does not go beyond the limits of the United States, and that some few remain in Carolina during the whole winter, as, on the 6th of February, the coldest time of the year, I found one of these birds in some long grass, a few miles from Charleston."

Since then, kind reader, I have had the pleasure, in the company of its amiable discoverer, to hear the melodious notes of this southern species. Our endeavours, however, to find its nest have been unsuccessful.

On my return from the Floridas to New York, in June 1832, I travelled through both the Carolinas, and observed many of these Finches on the sides of the roads cut through the pine woods of South Carolina. At this time, they filled the air with their melodies. I traced them as far as the boundary between that State and North Carolina, in which none were seen or heard. They were particularly abundant near the Great Santee River.

The food of this species consists of the seeds of grasses, coleopterous insects, and a variety of the small berries so abundant in that part of the country. Its flight is swift and direct, now and then protracted, so that the bird is out of sight before it alights.

I observed no difference in the size or colour of the sexes, and have represented a Male in full summer dress, which was presented to me, while yet quite fresh, by my friend BACHMAN.

The beautiful plant on which it is placed, was drawn by my friend's sister, who has kindly rendered me similar services, which will be pointed out on the proper occasions; and here let me again express my gratitude toward that amiable lady, and her esteemed brother.

FRINGILLA BACHMANII.

Adult Male. Plate CLXV. Fig. 1.

Bill short, conical, acute; upper mandible almost straight in its dorsal outline, rounded on the sides; lower mandible slightly convex beneath, the sides rounded; edges of both sharp and inflected; gap-line deflected at the base. Nostrils basal, roundish, partially concealed by the feathers. Head rather large, neck short, body rather full. Feet of moderate length, slender; tarsus covered anteriorly with a few longish scutella; toes free, scutellate above, the lateral ones nearly equal, hind-toe proportionally large; claws slender, compressed, acute, slightly arched, that of the hind-toe longer.

Plumage soft, blended, rather compact on the back, slightly glossed. Wings shortish, curved, third and fourth quills longest, fifth and second nearly equal; the secondaries long and rounded. Tail long, graduated, and deeply emarginate, of twelve straight, narrow feathers, tapering to a rounded point.

Bill dark brown above, light blue beneath. Iris hazel. Feet very light flesh-coloured. The general colour of the upper parts is reddish-brown, the central parts of the feathers on the back black, their margins bluish-grey. Secondary coverts dull yellowish-brown on the outer edge; quills dark brown, the first seven or eight slightly edged with pale ochre, the rest edged with light brown; flexure of the wing bright yellow; small coverts varied with brown and yellowish-grey. Tail-feathers brown, lighter on the outer edges. A streak from the upper mandible over the eye, as well as the margin of the eye, ochre-yellow. Throat pale yellowish-grey, with a short streak of blackish on each side, from the base of the mandible; fore part of the breast and sides tinged with brown; the rest of the lower parts yellowish-grey.

Length 6 inches, extent of wings 7½; bill along the ridge ½, along the sides ⅝; tarsus ⅞.

The Female is slightly smaller, but does not differ in colouring.

This species belongs to the same group as the Yellow-winged Sparrow, the Savannah Finch, the Lincoln Finch, and the Henslow Finch. At the same time, the form of the bill and tail indicates an affinity to the Sharp-tailed Finch, the Sea-side Finch, and MacGillivray's Finch, which are maritime birds, while the former do not betake themselves to the salt marshes. Both groups, however, have the tail-feathers more or less sharp.

PINCKNEYA PUBESCENS, _Mich._ Fl. Amer. vol. i. p. 105. _Pursh_, Fl. Amer. Sept. vol. i. p. 158.—PENTANDRIA MONOGYNIA, _Linn._

This shrubby tree grows on the banks of rivers, and near swamps in Georgia; but the twig represented in the Plate was from a tree in the beautiful botanic garden of M. NOISETTE, a few miles from Charleston, in South Carolina. The leaves are oval, acute at both ends, somewhat downy beneath; the flowers are yellow, tinged with red; one of the divisions of the calyx enlarges to a whitish leaf, tinged with red, which renders the plant highly ornamental.

THE TURTLERS.

The Tortugas are a group of islands lying about eighty miles from Key West, and the last of those that seem to defend the peninsula of the Floridas. They consist of five or six extremely low uninhabitable banks formed of shelly sand, and are resorted to principally by that class of men called Wreckers and Turtlers. Between these islands are deep channels, which, although extremely intricate, are well known to those adventurers, as well as to the commanders of the revenue cutters, whose duties call them to that dangerous coast. The great coral reef or wall lies about eight miles from these inhospitable isles, in the direction of the Gulf, and on it many an ignorant or careless navigator has suffered shipwreck. The whole ground around them is densely covered with corals, sea-fans, and other productions of the deep, amid which crawl innumerable testaceous animals, while shoals of curious and beautiful fishes fill the limpid waters above them. Turtles of different species resort to these banks, to deposit their eggs in the burning sand, and clouds of sea-fowl arrive every spring for the same purpose. These are followed by persons called "Eggers," who, when their cargoes are completed, sail to distant markets, to exchange their ill-gotten ware for a portion of that gold, on the acquisition of which all men seem bent.

The "Marion" having occasion to visit the Tortugas, I gladly embraced the opportunity of seeing those celebrated islets. A few hours before sunset the joyful cry of "land" announced our approach to them, but as the breeze was fresh, and the pilot was well acquainted with all the windings of the channels, we held on, and dropped anchor before twilight. If you have never seen the sun setting in those latitudes, I would recommend to you to make a voyage for the purpose, for I much doubt, if, in any other portion of the world, the departure of the orb of day is accompanied with such gorgeous appearances. Look at the great red disk, increased to triple its ordinary dimensions! Now it has partially sunk beneath the distant line of waters, and with its still remaining half irradiates the whole heavens with a flood of golden light, purpling the far off clouds that hover over the western horizon. A blaze of refulgent glory streams through the portals of the west, and the masses of vapour assume the semblance of mountains of molten gold. But the sun has now disappeared, and from the east slowly advances the grey curtain which night draws over the world.

The Night-hawk is flapping its noiseless wings in the gentle sea-breeze; the Terns, safely landed, have settled on their nests; the Frigate Pelicans are seen wending their way to distant mangroves; and the Brown Gannet, in search of a resting-place, has perched on the yard of the vessel. Slowly advancing landward, their heads alone above the water, are observed the heavily-laden Turtles, anxious to deposit their eggs in the well-known sands. On the surface of the gently rippling stream, I dimly see their broad forms, as they toil along, while at intervals may be heard their hurried breathings, indicative of suspicion and fear. The moon with her silvery light now illumines the scene, and the Turtle having landed, slowly and laboriously drags her heavy body over the sand, her "flappers" being better adapted for motion in the water than on shore. Up the slope, however, she works her way, and see how industriously she removes the sand beneath her, casting it out on either side. Layer after layer she deposits her eggs, arranging them in the most careful manner, and, with her hind-paddles, brings the sand over them. The business is accomplished, the spot is covered over, and, with a joyful heart, the Turtle swiftly retires toward the shore, and launches into the deep.

But the Tortugas are not the only breeding places of the Turtles; these animals, on the contrary, frequent many other keys, as well as various parts of the coast of the mainland. There are four different species, which are known by the names of the _Green_ Turtle, the _Hawk-billed_ Turtle, the _Logger-head_ Turtle, and the _Trunk_ Turtle. The first is considered the best as an article of food, in which capacity it is well known to most epicures. It approaches the shores, and enters the bays, inlets and rivers, early in the month of April, after having spent the winter in the deep waters. It deposits its eggs in convenient places, at two different times in May, and once again in June. The first deposit is the largest, and the last the least, the total quantity being at an average about two hundred and forty. The Hawk-billed Turtle, whose shell is so valuable as an article of commerce, being used for various purposes in the arts, is the next with respect to the quality of its flesh. It resorts to the outer keys only, where it deposits its eggs in two sets, first in July, and again in August, although it "crawls" the beaches of these keys much earlier in the season, as if to look for a safe place. The average number of its eggs is about three hundred. The Loggerhead visits the Tortugas in April, and lays from that period until late in June three sets of eggs, each set averaging a hundred and seventy. The Trunk Turtle, which is sometimes of an enormous size, and which has a pouch like a pelican, reaches the shores latest. The shell and flesh are so soft that one may push his finger into them, almost as into a lump of butter. This species is therefore considered as the least valuable, and indeed is seldom eaten, unless by the Indians, who, ever alert when the turtle season commences, first carry off the eggs, and afterwards catch the Turtles themselves. The average number of eggs which it lays in the season, in two sets, may be three hundred and fifty.

The Loggerhead and the Trunk Turtles are the least cautious in choosing the places in which to deposit their eggs, whereas the two other species select the wildest and most secluded spots. The Green Turtle resorts either to the shores of the Main, between Cape Sable and Cape Florida, or enters Indian, Halifax, and other large rivers or inlets, from which it makes its retreat as speedily as possible, and betakes itself to the open sea. Great numbers, however, are killed by the Turtlers and Indians, as well as by various species of carnivorous animals, as cougars, lynxes, bears and wolves. The Hawkbill, which is still more wary, and is always the most difficult to surprise, keeps to the sea islands. All the species employ nearly the same method in depositing their eggs in the sand, and as I have several times observed them in the act, I am enabled to present you with circumstantial account of it.

On first nearing the shores, and mostly on fine calm moonlight nights, the Turtle raises her head above the water, being still distant thirty or forty yards from the beach, looks around her, and attentively examines the objects on the shore. Should she observe nothing likely to disturb her intended operations, she emits a loud hissing sound, by which such of her many enemies as are unaccustomed to it, are startled, and so are apt to remove to another place, although unseen by her. Should she hear any noise, or perceive indications of danger, she instantly sinks and goes off to a considerable distance; but should every thing be quiet, she advances slowly towards the beach, crawls over it, her head raised to the full stretch of her neck, and when she has reached a place fitted for her purpose, she gazes all round in silence. Finding "all well," she proceeds to form a hole in the sand, which she effects by removing it from _under_ her body with her _hind_ flappers, scooping it out with so much dexterity that the sides seldom if ever fall in. The sand is raised alternately with each flapper, as with a large ladle, until it has accumulated behind her, when supporting herself with her head and fore part on the ground fronting her body, she with a spring from each flapper, sends the sand around her, scattering it to the distance of several feet. In this manner the hole is dug to the depth of eighteen inches or sometimes more than two feet. This labour I have seen performed in the short period of nine minutes. The eggs are then dropped one by one, and disposed in regular layers, to the number of a hundred and fifty, or sometimes nearly two hundred. The whole time spent in this part of the operation may be about twenty minutes. She now scrapes the loose sand back over the eggs, and so levels and smooths the surface, that few persons on seeing the spot could imagine any thing had been done to it. This accomplished to her mind, she retreats to the water with all possible dispatch, leaving the hatching of the eggs to the heat of the sand. When a turtle, a loggerhead for example, is in the act of dropping her eggs, she will not move although one should go up to her, or even seat himself on her back, for it seems that at this moment she finds it necessary to proceed at all events, and is unable to intermit her labour. The moment it is finished, however, off she starts; nor would it then be possible for one, unless he were as strong as a Hercules, to turn her over and secure her.

To upset a turtle on the shore, one is obliged to fall on his knees, and, placing his shoulder behind her forearm, gradually raise her up by pushing with great force, and then with a jerk throw her over. Sometimes it requires the united strength of several men to accomplish this; and, if the turtle should be of very great size, as often happens on that coast, even hand-spikes are employed. Some turtlers are so daring as to swim up to them while lying asleep on the surface of the water, and turn them over in their own element, when, however, a boat must be at hand to enable them to secure their prize. Few turtles can bite beyond the reach of their fore legs, and few, when once turned over, can, without assistance, regain their natural position; but, notwithstanding this, their flappers are generally secured by ropes so as to render their escape impossible.

Persons who search for turtles' eggs are provided with a light stiff cane or a gun-rod, with which they go along the shores, probing the sand near the tracks of the animals, which, however, cannot always be seen, on account of the winds and heavy rains, that often obliterate them. The nests are discovered not only by men, but also by beasts of prey, and the eggs are collected, or destroyed on the spot in great numbers, as on certain parts of the shores hundreds of turtles are known to deposit their eggs within the space of a mile. They form a new hole each time they lay, and the second is generally dug near the first, as if the animal were quite unconscious of what had befallen it. It will readily be understood that the numerous eggs seen in a turtle on cutting it up could not be all laid the same season. The whole number deposited by an individual in one summer may amount to four hundred, whereas if the animal is caught on or near her nest, as I have witnessed, the remaining eggs, all small, without shells, and as it were threaded like so many large beads, exceed three thousand. In an instance where I found that number, the turtle weighed nearly four hundred pounds. The young, soon after being hatched, and when yet scarcely larger than a dollar, scratch their way through their sandy covering, and immediately betake themselves to the water.

The food of the Green Turtle consists chiefly of marine plants, more especially the Grasswrack (_Zostera marina_), which they cut near the roots to procure the most tender and succulent parts. Their feeding grounds, as I have elsewhere said, are easily discovered by floating masses of these plants on the flats, or along the shores to which they resort. The Hawk-billed species feeds on sea-weeds, crabs, various kinds of shellfish, and fishes; the Loggerhead mostly on the fish of conch-shells of large size, which they are enabled, by means of their powerful beak, to crush to pieces with apparently as much ease as a man cracks a walnut. One which was brought on board the Marion, and placed near the fluke of one of her anchors, made a deep indentation in that hammered piece of iron that quite surprised me. The Trunk Turtle feeds on mollusca, fish, crustacea, sea urchins, and various marine plants.

All the species move through the water with surprising speed; but the Green and Hawk-billed in particular, remind you, by their celerity and the ease of their motions, of the progress of a bird in the air. It is therefore no easy matter to strike one with a spear, and yet this is often done by an accomplished turtler.

While at Key West and other islands on the coast, where I made the observations here presented to you, I chanced to have need to purchase some turtles, to feed my friends on board the Lady of the Green Mantle—not my friends her gallant officers, or the brave tars who formed her crew, for all of them had already been satiated with turtle soup, but my friends the Herons, of which I had a goodly number alive in coops, intending to carry them to JOHN BACHMAN of Charleston, and other persons for whom I ever feel a sincere regard. So I went to a "crawl," accompanied by Dr BENJAMIN STROBEL, to inquire about prices, when, to my surprise, I found that the smaller the turtles, above ten pounds weight, the dearer they were, and that I could have purchased one of the loggerhead kind that weighed more than seven hundred pounds, for little more money than another of only thirty pounds. While I gazed on the large one, I thought of the soups the contents of its shell would have furnished for a "Lord Mayor's dinner," of the numerous eggs which its swollen body contained, and of the curious carriage which might be made of its shell,—a car in which Venus herself might sail over the Carribbean sea, provided her tender doves lent their aid in drawing the divinity, and provided no shark or hurricane came to upset it. The turtler assured me that although the "great monster" was in fact better meat than any other of a less size, there was no disposing of it, unless indeed it had been in his power to have sent it to some very distant market. I would willingly have purchased it, but I knew that if killed, its flesh could not keep much longer than a day, and on that account I bought eight or ten small ones, which "my friends" really relished exceedingly, and which served to support them for a long time.

Turtles such as I have spoken of, are caught in various ways on the coasts of the Floridas, or in estuaries and rivers. Some turtlers are in the habit of setting great nets across the entrance of streams, so as to answer the purpose either at the flow or at the ebb of the waters. These nets are formed of very large meshes, into which the turtles partially enter, when, the more they attempt to extricate themselves, the more they get entangled. Others harpoon them in the usual manner; but in my estimation no method is equal to that employed by Mr EGAN, the Pilot of Indian Isle.

That extraordinary turtler had an iron instrument, which he called a _peg_, and which at each end had a point not unlike what nail-makers call a brad, it being four-cornered but flattish, and of a shape somewhat resembling the beak of an Ivory-billed Woodpecker, together with a neck and shoulder. Between the two shoulders of this instrument a fine tough line, fifty or more fathoms in length, was fastened by one end being passed through a hole in the centre of the peg, and the line itself was carefully coiled up and placed in a convenient part of the canoe. One extremity of this peg enters a sheath of iron that loosely attaches it to a long wooden spear, until a turtle has been pierced through the shell by the other extremity. He of the canoe paddles away as silently as possible whenever he spies a turtle basking on the water, until he gets within a distance of ten or twelve yards, when he throws the spear so as to hit the animal about the place which an entomologist would choose, were it a large insect, for pinning it to a piece of cork. As soon as the turtle is struck, the wooden handle separates from the peg, in consequence of the looseness of its attachment. The smart of the wound urges on the animal as if distracted, and it appears that the longer the peg remains in its shell, the more firmly fastened it is, so great a pressure is exercised upon it by the shell of the turtle, which being suffered to run like a whale, soon becomes fatigued, and is secured by hauling in the line with great care. In this manner, as the Pilot informed me, eight hundred Green Turtles were caught by one man in twelve months.

Each turtler has his _crawl_, which is a square wooden building or pen, formed of logs, which are so far separated as to allow the tide to pass freely through, and stand erect in the mud. The turtles are placed in this inclosure, fed and kept there until sold. If the animals thus confined have not laid their eggs previous to their seizure, they drop them in the water, so that they are lost. The price of Green Turtles, when I was at Key West, was from four to six cents per pound.

The loves of the turtles are conducted in a most extraordinary manner; but as the recital of them must prove out of place here, I shall pass them over. There is, however, a circumstance relating to their habits, which I cannot omit, although I have it not from my own ocular evidence, but from report. When I was in the Floridas, several of the turtlers assured me, that any turtle taken from the depositing ground, and carried on the deck of a vessel several hundred miles, would, if then let loose, certainly be met with at the same spot, either immediately after, or in the following breeding season. Should this prove true, and it certainly may, how much will be enhanced the belief of the student in the uniformity and solidity of Nature's arrangements, when he finds that the turtle, like a migratory bird, returns to the same locality, with perhaps a delight similar to that experienced by the traveller, who, after visiting distant countries, once more returns to the bosom of his cherished family.

THE ROUGH-LEGGED FALCON.

_FALCO LAGOPUS_, GMEL.

PLATE CLXVI. MALE.

Should the bird known in Europe by the above name, and that found in the United States, prove to be identical, I should not be a little surprised, as I consider our Rough-legged Falcon and the _Falco niger_ of WILSON to be of the same species, the difference in their colour being merely indicative of a difference in age.

While at Boston, in the winter of 1832, I offered premiums for birds of this family, and received as many as eight at one time, of which not one resembled another in the colour of the plumage, although they were precisely similar in form and internal structure. The females were similar to the males, but were distinguished by their superior size. These eight birds, and some others which I examined, were all shot on the same salt marshes, within about five miles of the city. Their flight was precisely similar, as were their usual attitudes, either when perched on the branches of trees, stakes, or stalks of salt grass-hay, or when alighted on the banks of the ditches to watch for their prey. The darker the bird the more shy it was; when pursued it would fly at a much greater elevation and farther off than the light coloured individuals; and I feel confident, from my knowledge of birds, that this difference as to shyness arose from the circumstance, that the dark birds were the oldest. When listening to their disagreeable squealing notes, I could perceive no difference whatever. All these Hawks arrived in the marshes within a day or two of each other, in straggling parties of four or five, and the individuals composing these parties remained near each other as if retaining a mutual attachment. These and similar observations, made in other places from the Bay of Fundy to the marshes and meadows in the maritime districts of the State of Maryland, have convinced me that these Hawks form only one species.

The Rough-legged Hawk seldom goes farther south along our Atlantic coast than the Eastern portions of North Carolina, nor have I ever seen it to the west of the Alleghanies. It is a sluggish bird, and confines itself to the meadows and low grounds bordering the rivers and salt-marshes, along our bays and inlets. In such places you may see it perched on a stake, where it remains for hours at a time, unless some wounded bird comes in sight, when it sails after it, and secures it without manifesting much swiftness of flight. It feeds principally on moles, mice, and other small quadrupeds, and never attacks a duck on the wing, although now and then it pursues a wounded one. When not alarmed, it usually flies low and sedately, and does not exhibit any of the courage and vigour so conspicuous in most other hawks, suffering thousands of birds to pass without pursuing them. The greatest feat I have seen them perform was scrambling at the edge of the water, to secure a lethargic frog.

They alight on trees to roost, but appear so hungry or indolent at all times, that they seldom retire to rest until after dusk. Their large eyes indeed, seem to indicate their possession of the faculty of seeing at that late hour. I have frequently put up one, that seemed watching for food at the edge of a ditch, long after sunset. Whenever an opportunity offers, they eat to excess, and, like the Turkey Buzzards and Carrion Crows, disgorge their food, to enable them to fly off. The species is more nocturnal in its habits than any other Hawk found in the United States.

Nothing is known respecting their propagation in the United States, and as I have no desire to compile, I must pass over this subject. They leave us in the beginning of March, and betake themselves to more northern countries; yet not one did either myself, or my youthful and enterprising party, observe on my late rambles in Labrador.

I have given you the figure of what I suppose to have been a middle-aged bird, and will at another time place before you one of the dark-coloured kind, known by the name of _Falco niger_, but which I consider as the old bird of the present species.

However highly I esteem the labours of WILSON, I am here compelled to differ from him. How that accurate observer made two different species of the young and the adult Rough-legged Falcon, I cannot well understand, more especially as his description of _Falco lagopus_ and _F. niger_ are so similar, that one might infer from their comparison that they referred to the same species.

Of _Falco lagopus_ he says:—"The Rough-legged Hawk measures twenty-two inches in length, and four feet two inches in extent; cere, sides of the mouth, and feet, rich yellow; legs feathered to the toes, with brownish-yellow plumage, streaked with brown; femorals the same; toes comparatively short; claws and bill blue-black; iris of the eye bright amber; upper part of the head pale ochre, streaked with brown; back and wings chocolate, each feather edged with bright ferruginous; first four primaries nearly black about the tips, edged externally with silvery in some lights; rest of the quills dark chocolate; lower, side, and interior vanes white; tail-coverts white; tail rounded, white, with a broad band of dark brown near the end, and tipt with white; body below, and breast, light yellow ochre, blotched and streaked with chocolate. What constitutes a characteristic mark of this bird, is a belt or girdle of very dark brown, passing round the belly just below the breast, and reaching under the wings to the rump; head very broad, and bill uncommonly small, suited to the humility of its prey.

"The female is much darker both above and below, particularly in the belt or girdle, which is nearly black; the tail-coverts are also spotted with chocolate; she is also something larger.

"The Black Hawk is twenty-one inches long, and four feet two inches in extent; bill bluish-black; cere and sides of the mouth orange-yellow; feet the same; eye very large; iris bright hazel; cartilage overhanging the eye prominently, of a dull greenish colour; general colour above brown-black, slightly dashed with dirty white; nape of the neck pure white under the surface; front white; whole lower parts black, with slight tinges of brown; and a few circular touches of the same on the femorals; legs feathered to the toes, and black, touched with brownish; the wings reach rather beyond the tip of the tail; the five first primaries are white on their inner vanes; tail rounded at the end, deep black, crossed with five narrow bands of pure white, and broadly tipped with dull white; vent black, spotted with white; inside vanes of the primaries snowy; claws black, strong, and sharp; toes remarkably short."

I have frequently examined the very specimen from which WILSON took his figure of the _Falco niger_, and which is now in the collection of the Academy of Natural Sciences at Philadelphia. On comparing it with specimens of the Rough-legged Falcon in its ordinary states, I could discover no essential differences, nor, in fact, any excepting such as have reference to colour, a circumstance or quality which in hawks is known to vary so much in almost every species at different periods of their lives, that it would be useless for me to offer any remarks on the subject. Besides this, WILSON'S figure is by no means correct as to colouring, it being in fact black, in contradiction to his description. I have beside me specimens in which the colour of the plumage is very different, some being quite light, others almost black; and I feel pretty confident that further researches respecting this species will shew that my opinion is not incorrect, when I say that the Rough-legged Falcon of America and the _Falco niger_ of WILSON, are the same bird.

I am of opinion that the reason for which the dark coloured individuals are of much rarer occurrence with us, than the lighter ones, is, that the former being older and stronger birds, are much better able to bear the inclemency of the weather in more northern regions.

FALCO LAGOPUS, _Gmel._ Syst. Nat. vol. i. p. 260.—_Lath._ Ind. Ornith. vol. i. p. 19.—_Ch. Bonaparte_, Synops. of Birds of the United States, p. 32.

BUTEO LAGOPUS, _Swains. and Richards._ Fauna Bor.-Amer. part ii . p. 52.

ROUGH-LEGGED FALCON, FALCO LAGOPUS, _Wils._ Amer. Ornith. vol. iv. p. 59. pl. 33. Fig.1.—_Nuttall_, Manual,