part i
. p. 282.
Adult Male. Plate CLXXIV. Fig. 1.
Bill of moderate length, stout, straight, broad at the base, and tapering, compressed only close to the tip; both mandibles with the dorsal line very slightly convex, the sides rounded, the edges nearly straight, sharp, inclinate; a slight notch close to the small deflected tip. Nostrils basal, lateral, roundish, partly covered by the bristly feathers. Head rather large, neck short, body rather slender. Feet short; tarsus compressed, covered anteriorly with a few broad scutella; toes of moderate size, the hind one not proportionally larger, the inner a little shorter than the outer; claws rather long, arched, much compressed, very acute.
Plumage soft and blended, with little gloss. Strong bristles at the base of the upper mandible. Wings rather long, second quill longest, first longer than third, second and third slightly cut out on the outer web; the primaries tapering and rounded. Tail of ordinary length, emarginate, of twelve rounded feathers.
Bill blackish-brown above, the lower mandible brownish-yellow, with the tip dusky. Iris dark hazel. Feet dusky, claws brownish-black. The whole upper parts, with the cheeks and sides of the neck, dusky brown; quills and tail blackish-brown, the secondaries margined with brownish-white. A stripe of greyish-white runs down the fore-neck from the bill, and joins the white of the breast and abdomen, the latter being tinged with yellow; the sides dusky grey.
Length 7½ inches, extent of wings 12¾; bill along the ridge 8/12, along the edge 1-3/12; tarsus 7/12.
Adult Female. Plate CLXXIV. Fig. 2.
The Female resembles the Male, but has the lower parts of a duller hue.
This species is nearly allied to the King Bird and the Grey Tyrant, from both of which, however, it is readily distinguished.
THE BALSAM OR SILVER FIR.
PINUS BALSAMEA, _Willd._ Sp. Pl. vol. iv. p. 504. _Pursh_, Fl. Amer. Sept. vol. ii. p. 639.—ABIES BALSAMIFERA, _Mich._ Fl. Amer. vol. ii. p. 207.—MONŒCIA MONADELPHIA, _Linn._ CONIFERÆ, _Juss._
This beautiful fir is abundant in the State of Maine, where I made a drawing of the twig before you. It grows on elevated rocky ground, often near streams or rivers. Its general form is conical, the lower branches coming off horizontally near the ground, and the succeeding ones becoming gradually more oblique, until the uppermost are nearly erect. The leaves and cones become so resinous in autumn, that, in climbing one of these trees, a person is besmeared with the excreted juice, which is then white, transparent, and almost fluid. The leaves are solitary, flat, emarginate, or entire, bright green above, and glaucous or silvery beneath; the cones cylindrical, erect, with short obovate, serrulate, mucronate scales. It is abundant in the British provinces, the Northern States, and in the higher parts of the Alleghany Mountains. The height does not exceed fifty feet. The bark is smooth, the wood light and resinous. The resin is collected and sold under the names of Balm of Gilead and Canada Balsam.
NUTTALL'S SHORT-BILLED MARSH WREN.
_TROGLODYTES BREVIROSTRIS_, NUTTALL.
PLATE CLXXV. MALE, FEMALE, AND NEST.
I hope, kind reader, you will approve of the liberty which I have taken in prefixing the name of the learned NUTTALL to the present species, which was discovered by his indefatigable and enthusiastic devotion to science, in a country where WILSON, BONAPARTE, BACHMAN, PICKERING, COOPER, SAY, and others had already exerted themselves to the utmost in their endeavours to complete its diversified and interesting Fauna. I hope, too, that you will allow me to present you with the history of this sweet little inhabitant of our freshwater marshes, as given by my friend, who at this moment is toiling with all imaginable spirit, far towards the west, on the shores of the Pacific Ocean. In granting my request, you will confer on me a favour, truly acceptable, as it enables me to testify the friendship which I feel towards him of whom I have spoken.
"This amusing and not unmusical little species inhabits the lowest marshy meadows, but does not frequent the reed flats. It never visits cultivated grounds, and is at all times shy, timid, and suspicious. It arrives in this part of Massachusetts about the close of the first week in May, and retires to the south by the middle of September at farthest, probably by night, as it is never seen in progress, so that its northern residence is only prolonged about four months.
"Its presence is announced by its lively and quaint song of _tsh, tship, ă dăy, dăy, dăy, dăy_, delivered in haste and earnest at short intervals, either when he is mounted on a tuft of sedge, or while perched on some low bush near the skirt of the marsh. The _tsh, tship_ is uttered with a strong aspiration, and the remainder with a guttural echo. While thus engaged, his head and tail are alternately depressed and elevated, as if the little odd performer were fixed on a pivot. Sometimes the note varies to _tschip, tschip, tshia, dh, dh, dh, dh_, the latter part being a pleasant trill.
"When approached too closely, which not often happened, as he permitted me to come within two or three feet of his station, his song becomes harsh and more hurried, like _tship, dă, dă, dă_, and _de, de, de, de, d, d, dh_, or _tshe, de, de, de, de_, rising into an angry petulant cry, which is also sometimes a low hoarse and scolding _daigh, daigh_. Then again on invading the nest, the sound sinks to a plaintive _tsh, tship, tsh, tship_. In the early part of the breeding season, the male is very lively and musical, and in his best humour he tunes up a _tship, tship, tship, ā dee_, with a pleasantly warbled and reiterated _de_. At a later period, another male uttered little else than a hoarse and guttural _daigh_, hardly louder than the croaking of a frog. When approached, they repeatedly descend into the grass, where they spend much of their time, in quest of insects, chiefly crustaceous, which, with moths, constitute their principal food. Here unseen they still sedulously utter their quaint warbling; and _tship, tship, a day, day, day, day_, may, for about a month from their arrival, be heard pleasantly echoing on a fine morning, from the borders of every low marsh, and wet meadow, provided with tussocks of sedge grass, in which they indispensably dwell, for a time engaged in the cares and gratification of raising and providing for their young.
"The nest of the Short-billed Marsh Wren is made wholly of dry or partly green sedge, bent usually from the top of the grassy tuft in which the fabric is situated. With much ingenuity and labour these simple materials are loosely entwined together into a spherical form, with a small and rather obscure entrance left on the side. A thin lining is sometimes added to the whole, of the linty fibres of the silk-weed, or some other similar material. The eggs, pure white, and destitute of spots, are probably from six to eight. In a nest containing seven eggs, there were three of them larger than the rest, and perfectly fresh, while the four smaller were far advanced towards hatching. From this circumstance we may fairly infer that two different individuals had laid in the same nest, a circumstance more common among wild birds than is generally imagined. This is also the more remarkable, as the male of this species, like many other Wrens, is much employed in making nests, of which not more than one in three or four are ever occupied by the females!
"The summer limits of this species, confounded with the ordinary Marsh Wren, are yet unascertained; and it is singular to remark how near it approaches to another species inhabiting the temperate parts of the southern hemisphere in America, namely the _Sylvia platensis_, figured and indicated by BUFFON. The description, however, of this bird, obtained by COMMERSON, on the banks of La Plata, is too imperfect for certainty. It was found probably in a marshy situation, as it entered the boat in which he was sailing. The time of arrival and departure of this species, agreeing exactly with the appearance of the Marsh Wren of WILSON, inclines me to believe that it also exists in Pennsylvania."
While in New Jersey, in the summer of 1832, after I had become acquainted with this species through NUTTALL, I spent several days in searching the freshwater marshes, often waist-deep in mud, in the hopes of procuring it; but my efforts, as well as those of my friend EDWARD HARRIS, Esq. and my sons, were unsuccessful. I therefore concluded that it probably does not exist in that district. This is certainly strange, for it is very abundant in South Carolina, where the Rev. JOHN BACHMAN, myself, and others, have often seen it. Nay, I am of opinion that it spends the winter there, as well as in the Floridas, as I shot several individuals in February 1833, nine miles from Charleston, at a distance from any river, and on high, usually dry plains, at that season partially covered with water. They did not rise, until we had almost walked upon them, and could be shot only on wing, as they flew directly off at the height of a few inches above the grass, and alighted on the first bunch as abruptly as if they had been shot. They then emitted a single rough grating note, quite distinct from that of any other Wren. About this time I received from NUTTALL a letter, which completes the history of this diminutive species.
"Concerning the Short-billed Marsh Wren of which you inquired, I have but little to add to what I have already published; but it is for you to fill up the history of its summer migrations. Did you find it in Maine or Labrador? This season they have been more than usually abundant. Last year (1832) I saw extremely few, and believe many were famished, or some way destroyed by the long continuance of our spring rains. This year (1833) also, several pairs of Marsh Wrens have been seen occupied in making their nests in the reeds, on the margin of Fresh Pond, in our vicinity. These nests are suspended; those of the _short-billed_ species always repose directly on the surface of the sedgy tussock of which they are made. The young are easily approached, appearing, by the placid innocence of their manner, as if wholly unconscious of danger. Coleopterous insects are the principal food of the species. I heard once or twice this season, the anxious guttural bubbling sound attributed to the Marsh Wren, mentioned by WILSON. The Short-billed species and the Common, now near the time of their departure for the south, frequent the reeds by Fresh Pond, in little roving companies.—_Cambridge, September 12. 1833._"
SHORT-BILLED MARSH WREN, TROGLODYTES BREVIROSTRIS, _Nuttall_, Manual,